30.7.11

Λιβύη: «Οι ίδιοι οι αντάρτες σκότωσαν τον στρατηγό τους Γιουνές»...


Οι αντάρτες που είχαν σταλεί για να φέρουν στη Βεγγάζη τον στρατιωτικό ηγέτη των εξεγερμένων Αμπντέλ Φατάχ Γιουνές ήταν αυτοί που τον σκότωσαν και πέταξαν το πτώμα του έξω από την πόλη, αποκάλυψε απόψε ο υπουργός των εξεγερμένων Άλι Ταρχούνι.
Σύμφωνα με τον υπουργό ο επικεφαλής της ομάδας που είχε αναλάβει να...

μεταφέρει τον Γιουνές από τη γραμμή του μετώπου στην Μπρέγκα, πίσω στη Βεγγάζη, συνελήφθη και ομολόγησε ότι οι άνδρες του δολοφόνησαν το στρατηγό.

Οι δράστες πάντως παραμένουν ασύλληπτοι. «Δεν το έκανε αυτός, αλλά οι υπαρχηγοί του», είπε ο Ταρχούνι μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βεγγάζη.

Τη δολοφονία του Αμπντέλ Φατάχ Γιουνές είχε ανακοινώσει χθες το βράδυ το «Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο».

Ο σρατηγός πυροβολήθηκε λίγη ώρα μετά την κλήση του από την ηγεσία των αντικαθεστωτικών προκειμένου να συζητήσει μαζί του για «επιχειρησιακά θέματα», ανέφερετο Reuters βάσει της ανακοίνωσης του Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αssociated Press από τις τάξεις των αντικαθεστωτικών, ο Γιουνές -τέως υπουργός του Καντάφι που είχε αυτομολήσει- και δύο συνεργάτες του είχαν «συλληφθεί» από τους αντικαθεστωτικούς λίγο πριν τη δολοφονία και θα μεταφέρονταν για ανάκριση, καθώς υπήρχαν υποψίες πως ο κύκλος του διατηρούσε επαφές με το λιβυκό καθεστώς.

Ο Γιουνές και οι δύο συνεργάτες του πυροβολήθηκαν ενώ μεταφέρονταν από το ανατολικό μέτωπο των επιχειρήσεων.

Πάντως, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Μουσταφά Αμπντούλ Τζαλίλ χαρακτήρισε τον Γιουνές ως «έναν από τους ήρωες της επανάστασης της 17ης Φεβρουαρίου».

Η δήλωση του Τζαλίλ έγινε χθες το βράδυ, μετά θάνατο του στρατηγού κι ενώ ανακοίνωνε τη σύλληψη του αρχηγού της ομάδας που τον δολοφόνησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: