8.7.11

Ενεργειακό κέντρο η Λάρνακα με την έλευση φυσικού αερίου και τη δημιουργία τερματικού σταθμού...


Ανοίγει ο δρόμος για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Λάρνακας...
Λάρνακα: Την έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο και τη δημιουργία τερματικού σταθμού αποθήκευσης πετρελαιοειδών, στην επαρχία Λάρνακας, προγραμματίζει το υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Αντώνη Πασαλίδη. Πρόκειται για δύο σημαντικά και πρωτοπόρα έργα στην...
ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

"Αυτά αποτελούν έργα μεγάλης σημασίας με πολλαπλά και μακροπρόθεσμα οφέλη, εθνικά, γεωστρατηγικά και οικονομικά, ενώ παράλληλα συνθέτουν τον καταλυτικό παράγοντα για την ουσιαστική αναβάθμιση της χώρας μας", δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου.

Η ανάπτυξη ενός νέου, υπερσύγχρονου τερματικού σταθμού αποθήκευσης πετρελαιοειδών και κατά συνέπεια η μετακίνηση των υφιστάμενων μονάδων αποθήκευσης καυσίμων από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, όπως είπε ο κ. Πασαλίδης "αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για μια ανταγωνιστικότερη αγορά πετρελαιοειδών, καλύτερη διαχείριση των αποθεμάτων, καθώς και την τουριστική και εμπορική αξιοποίηση ενός μεγάλου και ανεκμετάλλευτου μέχρι σήμερα χώρου στο ανατολικότερο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: