14.7.11

Δέσμευση Δ. Χριστόφια για πλήρη απόδοση ευθυνών...



Τη δέσμευση για πλήρη διαλεύκανση των πτυχών της πολύνεκρης έκρηξης στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, καθώς και την απόδοση ευθυνών ανέλαβε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ. Χριστόφιας, σε... τηλεοπτικό του διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό.

Εν μέσω των αιτιάσεων περί παραλείψεων και ευθυνών της κυπριακής ηγεσίας για την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, ο Κύπριος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα βοηθήσουν στο να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών έναντι του κράτους και των θεσμών του.

«Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη στήριξη των θεσμών και των νόμων και όχι την υποσκαψή τους», υπογράμμισε.

Απηύθυνε επίσης έκκληση εθνικής ενότητας, αφού, όπως είπε, είναι υποχρέωση όλων να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση. Κατέστησε επίσης σαφές ότι οι διαδικασίες απόδοσης ευθυνών θα πρέπει να γίνουν μέσα από το νόμο.

Δεν μπορεί ακροδεξιές ομάδες εκμεταλλευόμενες τον πόνο κάποιων ανθρώπων, να επιχειρούν να κάψουν το προεδρικό μέγαρο και να αμαυρώνουν ειρηνικές συγκεντρώσεις, τόνισε, αναφερόμενος στα προχθεσινά επεισόδια.

Στον υπουργό Γεωργίας και τα καθήκοντα του υπουργού Αμυνας

Εν τω μεταξύ, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρόεδρος Χριστόφιας ανακοίνωσε ότι ανατίθενται στον υπουργό Γεωργίας Δημήτρη Ηλιάδη και τα καθήκοντα του υπουργού Αμυνας.

Ο μέχρι πρότινος υπουργός Αμυνας, Κώστας Παπακώστας, είχε υποβάλει την παραίτηση του την περασμένη Δευτέρα, μετά την τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: