23.7.11

Πρωτεύουσα της πορνείας το κέντρο της Αθήνας...


Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει πλέον η πορνεία στο κέντρο της Αθήνας, η οποία εξελίσσεται σε μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη παραοικονομία, με τζίρο που πλησιάζει τον αντίστοιχο των ελαφρών ναρκωτικών.

Ενδεικτικό είναι ότι... τα παράνομα κέρδη, μόνο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, εκτιμάται ότι υπερβαίνουν ετησίως τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό αστρονομικό για το Δήμο Αθηναίων, ο οποίος χάνει τεράστια ποσά από δημοτικά τέλη και φόρους, καθώς οι περισσότεροι οίκοι ανοχής είναι παράνομοι.

Από τη Σοφοκλέους προς το Μεταξουργείο μέχρι και τα Πατήσια λειτουργούν 250 πορνεία εκ των οποίων μόνο τα 7 διαθέτουν άδεια. Οι αρμόδιοι «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου», καθώς από την ανυπαρξία μέτρων προφύλαξης και ιατρικού ελέγχου παρατηρείται έξαρση των λοιμωδών νοσημάτων. Το πρόβλημα οξύνεται αφού όπως δημοσιεύει το «Έθνος», οι περισσότερες γυναίκες εργάζονται σε συνθήκες αδήλωτης εργασίας, χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα βιβλιάρια υγείας.

Ο Δήμος Αθηναίων σηκώνει «τα χέρια ψηλά», αδυνατώντας να ελέγξει τα παράνομα «σπίτια» που «ξεφυτρώνουν» σαν μανιτάρια, ενώ τα «λουκέτα» που βάζει κατά καιρούς τον χρεώνουν με επιπλέον έξοδα.

Οι πιάτσες του πληρωμένου σεξ βρίσκονται διάσπαρτες σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Τον τελευταίο χρόνο το φαινόμενο έχει επεκταθεί σε μια ακτίνα 1,5 χλμ από την Ομόνοια προς όλες τις κατευθύνσεις και διογκώνεται συνεχώς.

Οι κοπέλες είναι αναρίθμητες, εκδίδονται με πολύ χαμηλές τιμές, ελάχιστες έχουν κάνει ιατρικές εξετάσεις και βρίσκονται «φυλακισμένες» από τους προστάτες τους. Στη συντριπτική τους πλειονότητα φοβούνται να καταδώσουν στις αρχές τη μαφία που τις εκμεταλλεύεται. Έτσι, λίγες μιλούν και ακόμη πιο λίγες αναγνωρίζονται ως θύματα του trafficking.
e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: