18.7.11

Καθαρίζουν με φωτιές τα κτήματά τους!...



Η παράνομη, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, ενέργεια αγροτών να θέσουν πυρκαγιά για να καθαρίσουν τα κτήματά τους από τα υπολείμματα της παραγωγής προκαλεί σοβαρό «πονοκέφαλο» στις πυροσβεστικές δυνάμεις της Μαγνησίας.
Μόνο χθες από το πρωί μέχρι το μεσημέρι τέσσερις φωτιές στο Βελεστίνο κινητοποίησαν οχήματα και άντρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της ΒΙΠΕ. Αγρότες δείχνουν να αδιαφορούν για τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει ο φλεγόμενος καθαρισμός των εκτάσεών τους, εάν η πύρινη λαίλαπα ξεφύγει από τον έλεγχό τους.
Σε όλες τις φωτιές η επέμβαση των ...πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση και σβήστηκαν χωρίς ευτυχώς να επεκταθούν.
Στο μεταξύ μία ακόμη πυρκαγιά ξέσπασε χθες νωρίς το πρωί στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κινήθηκαν λίγο πριν τις 8 το πρωί στο σημείο εκδήλωσης της φωτιάς πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο τρεις ώρες αργότερα, αφού κατέκαψε δύο στρέμματα με καλαμιές.
Η διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου έχει ζητήσει αλλεπάλληλες φορές τη συνεργασία των πολιτών και ιδιαίτερα των αγροτών, ώστε η αντιπυρική περίοδος να λήξει χωρίς τις καταστροφικές συνέπειες πυρκαγιών.
http://volospress.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: