13.7.11

Νέες κλήσεις υπόπτων για το «νέο παραδικαστικό κύκλωμα»...


O ρόλος του «εγκέφαλου» της οργάνωσης αποδίδεται σε πολιτικό μηχανικό...
Νέες κλήσεις για καταθέσεις με την ιδιότητα του υπόπτου έχει αποστείλει ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος για την υπόθεση του λεγόμενου «νέου παραδικαστικού κυκλώματος», οι δραστηριότητες του οποίου σε πλειστηριασμούς ακινήτων αποκαλύφθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για...
πέντε δικαστικούς λειτουργούς, δύο γυναίκες και τρεις άντρες εφέτες, όλοι τους εν ενεργεία, οι οποίοι καλούνται σε εξηγήσεις για την διάπραξη του κακουργήματος της εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ντογιάκος φαίνεται ότι έφθασε στα ίχνη της δράσης των πέντε δικαστικών λειτουργών μετά από άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου φερόμενων ως μελών της οργάνωσης που λυμαίνονταν ακίνητα σε όλη την Αττική, αλλά και από έλεγχο που διενήργησε σε σωρεία αποφάσεων δικαστηρίων στις συνθέσεις των οποίων μετείχαν οι σημερινοί «ύποπτοι» δικαστές.

Ως πρωταγωνιστές του κυκλώματος, που φέρεται πολυπληθές και με περίπλοκη οργάνωση, φέρονται ένας δικηγόρος - γνωστός από τηλεοπτικές εμφανίσεις του παλαιότερα σε μεταμεσονύκτιες τηλεοπτικές εκπομπές - ένας κληρικός γνωστός στη Δικαιοσύνη, ένας εφοριακός, γυναίκα δικηγόρος, δικαστικοί επιμελητές, ένας πρώην δικαστής με σύζυγο εν ενεργεία δικαστή και άλλοι, ενώ ο ρόλος του «εγκέφαλου» της οργάνωσης αποδίδεται σε πολιτικό μηχανικό.

Η υπόθεση έφθασε στην Δικαιοσύνη μετά από μηνύσεις τριών τραπεζών οι οποίες εντόπισαν μεθόδους συγκεκριμένων προσώπων με στόχο να παγώνουν διαδικασίες πλειστηριασμών ακινήτων.
Naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: