20.7.11

Επιμένει ο Νικολόπουλος για αυθαίρετο στην ταράτσα της Βουλής


Επανήλθε ο βουλευτής ΝΔ κ. Νίκος Νικολόπουλος με νέα τοποθέτηση περί ύπαρξης αυθαίρετου κτίσματος στην ταράτσα της Βουλής.
Ο κ. Νικολόπουλος σε επιστολή του αναφέρει ότι «Μετά από δημόσια καταγγελία του Προέδρου των οικιστών κ. Κονσολάκη ότι «στην ταράτσα της Βουλής υπάρχει αυθαίρετο κτίσμα» καθώς και...
σε πολλές ανάλογες καταγγελίες «αγανακτισμένων πολιτών» ότι «αυτές τις ημέρες γίνονται πρόσθετες κατασκευές χωρίς τις απαραίτητες σχετικές άδειες, δεσμεύθηκα να μην κλείσω τ’ αυτιά μου. … Στην πορεία της έρευνας αποκαλύφθηκε, ότι στην οροφή υπάρχει χώρος όπου ευρίσκετο δεξαμενή πετρελαίου, όπως ενημερώθηκα από τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κάνταρο και τον Γ.Γ. της Βουλής κ. Παπαιωάννου. Από την προηγούμενη Παρασκευή αυτή απομακρύνθηκε και ο αποθηκευτικός χώρος ανακαινίζεται. Αλλάζει χρήση και σύμφωνα με πληροφορίες εκεί θα στεγαστούν υπηρεσίες της ΠΣΕΑ. Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι πολλά και ζητούν δημόσιες και υπεύθυνες απαντήσεις. Είναι επιτρεπτές με βάση την Πολεοδομική Νομοθεσία οι πρόσθετες κατασκευές; … Για όλα αυτά ο κ. Πρόεδρος της Βουλής, οφείλει να δώσει άμεσα πλήρη ενημέρωση ιδιαίτερα σ’ αυτούς τους «πονηρούς καιρούς» που δοκιμάζεται το πολιτικό μας σύστημα. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να μάθουν τι ακριβώς έχει συμβεί».

Από την άλλη το αρμόδιο γραφείο του κοινοβουλίου απαντά πως «σύμφωνα με τα στοιχεία των τεχνικών υπηρεσιών της Βουλής καμία προσθήκη κτίσματος δεν έχει γίνει στην ταράτσα του κτιρίου από το 1974, τουλάχιστον και μετά. Οι μόνες εργασίες που γίνονται αυτή την περίοδο στην ταράτσα πραγματοποιούνται στο εσωτερικό δώματος που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αρχικού κτιρίου του κοινοβουλίου».

Επιπροσθέτως ενημερώνει ότι οι εργασίες κρίθηκαν απαραίτητες για λόγους κυρίως μόνωσης και υγιεινής και ότι η σχετική ανάθεση έργου έγινε μετά από δημοσίευση στην διαδικτυακή πύλη της βουλής.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: