6.7.11

Διακομματική επιτροπή για την προστασία των θεσμών...


Τη σύσταση διακομματικής επιτροπή προκειμένου να συζητηθούν και να αποφασιστούν από κοινού οι πολιτικές και τα μέτρα για την προστασία των θεσμών και τη διασφάλιση της ευνομίας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο... υπουργικό συμβούλιο, με αφορμή τα πρόσφατα φαινόμενα βίας.

Τόνισε ότι η πολιτεία έχει την ευθύνη της προστασίας της κοινωνίας και ο δημοκρατικός σεβασμός είναι μέρος του δημοκρατικού πολιτισμού, προσθέτοντας ότι «οι αποκλεισμοί, η βία, η προσπάθεια ιδεολογικής τρομοκρατίας δεν έχουν θέση στη δημοκρατία».

Σημείωσε ότι δημοκρατικό δικαίωμα είναι η ελευθερία όλων και όχι μόνο η ελευθέρια των φανατικών, και ανέφερε τη ρήση του Βολτέρου: Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όλα όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω – ακόμα και με το τίμημα της ζωής μου – το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες αυτά που πρεσβεύεις.

Αναφερόμενος στις επιθέσεις σε βάρος του κοινοβουλίου, είπε ότι «ακρωτηριάζουν την δημοκρατία, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη ανομία και ανασφάλεια».

Παράλληλα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι επιθέσεις κατά βουλευτών και πολιτικών προσώπων παροτρύνονται και υποκινούνται από ακραίες πολιτικές ομάδες και από «ορισμένους διαμορφωτές της κοινής γνώμης που σιτίζονται από τα ΜΜΕ».

Τόνισε ότι «μία ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να δεχθεί αυθόρμητη ή οργανωμένη βία».

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «δική μας επιτυχία είναι επιτυχία όλων» και εκτίμησε ότι σε αυτή την προσπάθεια χρειάζονται όλοι, τα κόμματα, οι κοινωνικοί εταίροι και τα κινήματα των πολιτών.

«Οι πόρτες είναι ανοιχτές σε όλους όσους με ειλικρίνεια διατίθενται να βάλουν πλάτη για να βγει η χώρα από την κρίση. Αλλά και να μην το κάνουν είναι δικό μας καθήκον να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση» είπε ο πρωθυπουργός, εκτιμώντας ότι η κρίση πρέπει να μεταμορφωθεί σε ιστορική ευκαιρία.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει δύσκολες, σκληρές αλλά αναγκαίες αποφάσεις για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι αποφάσεις αυτές έχουν αντίκτυπο στη ζωή όλων.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δουλειά της κυβέρνησης είναι να αλλάξει η Ελλάδα και να βγει ισχυρότερη, χωρίς κηδεμονίες, ώστε να μπορέσει να σταθεί στα δικά της πόδια, χωρίς κηδεμονίες.

Έκανε λόγο για ένα έργο κατ΄ εξοχήν προοδευτικό και ευεργετικό, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι περήφανη για τη δουλειά της.

Εκτίμησε ότι «οι σημερινές αποφάσεις θα είναι σημείο αναφοράς στην ιστορία της χώρας» και υπογράμμισε ότι «δεν είμαστε εκπρόσωποι της δημόσιας διοίκησης, αλλά του κάθε πολίτη και των ονείρων του».

Αναφερόμενος στις αλλαγές στα πανεπιστήμια, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα είναι κοντά στην κυβέρνηση.

Αντιδράσεις κομμάτων της Αριστεράς

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι μακριά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι αξιοποιώντας τις προβοκάτσιες και τις γελοίες συγκρούσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσουν να καταστείλουν το οργανωμένο ταξικό κίνημα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Oι αθλιότητες, με τις επιθέσεις, τους προπηλακισμούς, τις αντισυγκεντρώσεις και τις επισκέψεις σε σπίτια πολιτικών πρέπει να καταδικαστούν απερίφραστα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις χωρίς συμψηφισμούς αναφέρει σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερά.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: