9.7.11

“Καταδικάζουμε τις απολύσεις συνδικαλιστών”...


Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας εργαζομένων από την Ελευθεροτυπία, την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και το enet.gr
Eμείς, εργαζόμενοι από την Ελευθεροτυπία, την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και το enet.gr εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους... συναδέλφους μας στο εκδοτικό συγκρότημα “Πήγασος” του ομίλου Μπόμπολα, οι οποίοι απολύθηκαν το τελευταίο διάστημα, με διαφορετικά προσχήματα αλλά με κοινή αιτία τη μαχητική τους στάση των κατά των περικοπών στους μισθούς, τις απολύσεις και την κατάργηση των ΣΣΕ, πρωτοστατώντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις συνελεύσεις των εργαζομένων.

Ως εργαζόμενοι στην “Ε”, την “Κ.Ε” και το Enet, καταδικάζουμε την προκλητική απόλυση από το “ΕΘΝΟΣ” της επί σειρά ετών συνδικαλιστικής εκπροσώπου και στελέχους της παράταξης “Δημοσιογραφική Συνεργασία” Πόπης Χριστοδουλίδου,καθώς και των συναδέλφων Κώστα Τομαρά και Βούλας Βονάτσου. Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου το συγκρότημα Μπόμπολα συνεχίζοντας τις στοχευμένες απολύσεις, προχώρησε στην απόλυση αλλων δύο συναδέλφων, του Κώστα Σαρρή από την Imerisia Online και της Σόνια Χαϊμαντά από την “Ημερησία”. Οι δύο συνάδελφοι ήταν υποψήφιοι στις
πρόσφατες εκλογές στην ΕΣΗΕΑ, με το ψηφοδέλτιο της “Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή” και το ψηφοδέλτιο της “Συσπείρωσης” αντίστοιχα. Ο Κώστας και η Σόνια είχαν εκλεγεί επίσης αντιπρόσωποι στο πρόσφατο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ. Είναι φανερό ότι οι συνάδελφοι “τιμωρούνται” επειδή πρωτοστατούσαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και αρνιόντουσαν να υπογράψουν “δηλώσεις αποκήρυξης” των απεργιών και “δηλώσεις καταδίκης” του σωματείου τους.

Οι απολύσεις συνδικαλιστών και όχι μόνο, δεν πρέπει να περάσουν, αν δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε σκοτεινές εποχές λογοκρισίας και μακαρθισμού.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους απολυμένους από τον “Πήγασο” και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην “Ημερησία” που ζητά την επαναπρόσληψή των δύο συναδέλφων.

Ζητάμε ακόμη από τη Χ.Κ. Τεγόπουλος να πάρει πίσω την παράνομη απόλυση του συναδέλφου διοικητικού Βαγγέλη Παπαχρήστου, εκλεγμένου συνδικαλιστή στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ. Ζητάμε από τα σωματεία μας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπιστούν άμεσα το δικαίωμα στην εργασία και την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση.

Πρωτοβουλία εργαζομένων από την Ελευθεροτυπία, την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και το enet.gr
typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: