11.7.11

«Τώρα, τρέχουμε» για το ελληνικό χρέος...


Την ανάγκη να βρεθεί γρήγορα λύση στην ελληνική κρίση χρέους και στον καθορισμό των όρων για το 2ο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα τονίζουν Βερολίνο, Μαδρίτη, τη στιγμή που και ο επικεφαλής του ... Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) τονίζει πως ο χρόνος πιέζει.
Η Γερμανία "θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την υπεράσπιση του ευρώ" επανέλαβε σήμερα η Ανγκελα Μέρκελ, για να προσθέσει ότι χρειάζεται μια ταχεία έγκριση του 2ου πακέτου για την Ελλάδα.
Παρόμοια φρασεολογία χρησιμοποίησε, αναφερόμενος στο ελληνικό πρόβλημα, και ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Η ευρωζώνη πρέπει να βρει μια ταχεία λύση στην κρίση χρέους της Ελλάδας ώστε να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της μείωσης της εμπιστοσύνης σε ολόκληρη την ευρωζώνη, δήλωσε ο Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο. «Η ρίζα του ζητήματος είναι η κατάσταση στην Ελλάδα και θα πρέπει να υπάρξει μια ταχεία αποσαφήνιση. . . σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε μια απάντηση καθώς η έλλειψη εμπιστοσύνης εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες», συμπλήρωσε ο Θαπατέρο.

Την ανάγκη να υπάρχει μια λύση-εξπρές στο ελληνικό πρόβλημα τόνισε από την πλευρά του και ο Αν. Γκουρία, επικεφαλής του ΟΟΣΑ, που όπως είπε δεν περισσεύει χρόνος για χάσιμο. "Ο χρόνος είναι κρίσιμο για να αποφύγουμε ένα πρόβλημα ρευστότητας που μπορεί να εξελιχθεί σε χρεοκοπία..." προειδοποίησε. Ο Γκούρια τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής των ιδιωτών στο 2ο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, σημειώνοντας με έμμεσο τρόπο πως οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν υπομονή. "Οι πιστωτές θα πρέπει να συνεισφέρουν με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους τουλάχιστον στην αρχή... Μετά, ύστερα από λίγα χρόνια θα είμαστε σε καλύτερη θέση για να αποφασίσουμε αν χρειάζεται μείωση στο ονομαστικό χρέος" σημείωσε
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: