6.7.11

Θέατρο του παραλόγου με τις ΜΕΘ από Λοβέρδο...


Με «κόλπα» και αλχημείες ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος αλλοιώνει τα στοιχεία της υγείας, προκειμένου να υλοποιήσει την εντολή της τρόικας για υποβάθμιση του ΕΣΥ.

Στη χώρα μας παρατηρείται το εξής παράδοξο: το ίδιο το κράτος από τη μία να διατηρεί λίστα αναμονής διασωληνωμένων ασθενών, που χρειάζονται άμεσα εισαγωγή σε...
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και από την άλλη να ισχυρίζεται ότι το 15-20 % των κλινών ΜΕΘ της Αττικής, για παράδειγμα, είναι μονίμως άδειες, γι’ αυτό και προωθεί τη μείωσή τους.

Σύμφωνα με τα «πειραγμένα» στοιχεία του Υπουργείου σε όλες τις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών η πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας κυμαίνονται από 57 έως 82%!

Οι γιατροί κάνουν λόγο για γκαιμπελίστικη μέθοδο μαγειρέματος στοιχείων από τον κ. Λοβέρδο.

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών αναφέρει χαρακτηριστικά την περίπτωση του Νοσοκομείου της Νίκαιας, που «στη σελίδα 28 του «Συγκεντρωτικού πίνακα συγχωνεύσεων νοσοκομείων ΕΣΥ», αναφέρεται ότι διαθέτει ΜΕΘ με 8 κλίνες και κάλυψη 102 %, ενώ επίσης έχει Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας με 8 κλίνες και κάλυψη 48%. Η αλήθεια –που την ξέρουν και οι πέτρες- είναι ότι στη ΜΑΦ λειτουργούν μόνο 3 κλίνες λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίες επίσης πάντα είναι γεμάτες (κάλυψη 100%)». Η ίδια ακριβώς τακτική παραχάραξης στοιχείων έχει εφαρμοστεί και σε πολλά άλλα νοσοκομεία.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: