20.7.11

Σε εξέλιξη συνάντηση Ραγκούση - ιδιοκτητών ταξί...


Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις 10.45 το πρωί, συνάντηση αντιπροσωπείας ιδιοκτητών ταξί, με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση από την κατάληξη της οποίας θα... εξαρτηθεί το μέλλον των κινητοποιήσεων τους. Οι αυτοκινητιστές αποφάσισαν χθες την παράταση των κινητοποιήσεών τους επ' αόριστον, «εφόσον δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη και καμιά συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο». Νωρίτερα σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν πορεία, χωρίς τα οχήματά τους, στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων όπου και παραμένουν.

Έξω από το κτίριο του υπουργείου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες έχουν αποκλείσει την είσοδο, προκειμένου να αποτραπεί πιθανή "εισβολή" των συγκεντρωμένων στο υπουργείο.

Χθες οι κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών κλιμακώθηκαν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα προκαλώντας μεγάλη ταλαιπωρία στους ταξιδιώτες που έφταναν ή ήθελαν να φύγουν από τη χώρα μέσω των λιμανιών της και των αεροδρομίων της.

Τη Δευτέρα, την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεών τους, απέκλεισαν το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και το λιμάνι του Πειραιά, προκαλώντας επίσης μεγάλη αναστάτωση.

Στο μεταξύ συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί και στην επαρχία. Περίπου 300 ιδιοκτήτες από Αχαϊα και Αιτωλακαρνανία έχουν μεταβεί στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου και στα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, όπου επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Στις 9 το πρωί, οι αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν με τα οχήματα τους έξω από το νοσοκομείο Χανίων όπου και εκπρόσωποι τους έδωσαν εθελοντικά αίμα για τις ανάγκες της αιμοδοσίας. Στη συνέχεια έκαναν μηχανοκίνητη πορεία μέσα στην πόλη, ενώ το μεσημέρι θα πάρουν μέρος στην παγκρήτια κινητοποίηση στο Ηράκλειο.

Εκεί οι ιδιοκτήτες ταξί του Ηρακλείου, έχουν αποκλείσει το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης", προκαλώντας μεγάλη ταλαιπωρία στους τουρίστες, καθώς πρέπει να περπατούν με τις βαλίτσες για εκατοντάδες μέτρα μέχρι τα λεωφορεία, ενώ οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων προειδοποιούν πως η ουρά των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων από το αεροδρόμιο και κατά μήκος της εθνικής οδού εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ατυχήματος.

Η απεργία όπως αναφέρουν οι ταξιτζήδες θα συνεχιστεί επ' αόριστον, ενώ ζητούν συγνώμη από τους πολίτες και από τους τουρίστες για την ταλαιπωρία που υπομένουν από τις κινητοποιήσεις τους.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: