22.7.11

Ο Γιώργος εξαφάνισε τον Βαγγέλη...

noname-gr.blogspot.com
Μπορεί η νίκη να έχει πολλούς πατεράδες ενώ η ήττα κανέναν, αλλά ο Γ. Παπανδρέου δεν εμφανίστηκε πρόθυμος να μοιραστεί τη «δόξα» από τη ...

συμφωνία των Βρυξελλών- η αλήθεια βέβαια είναι ότι μόχθησε γι αυτή περισσότερο από τον καθένα, καθώς και ότι από... (τον) κάτω υπήρχε μεγάλη αγωνία για την αύξηση του πραγματικού «μεριδίου» συμμετοχής στην απόφαση.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της Συνόδου εμφανίστηκε μόνος στα περισσότερα πλάνα, χωρίς υπουργούς και συνεργάτες, και, το κυριότερο, χωρίς τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο. «Ο πρόεδρος καθάρισε τα χοντρά, τώρα ο Βαγγέλης θα πρέπει να μαζέψει τα λεφτά» ήταν το μήνυμα που εξέπεμπε το Μέγαρο Μαξίμου λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Οι επιτελείς του Γ. Παπανδρέου ήταν ευτυχείς. Βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο, επιχειρούσαν να εμφανίσουν το ντηλ ως επιτυχία και, ειδικότερα, ως προσωπική επιτυχία του πρωθυπουργού. Για μία ακόμη φορά τον διαχώρισαν από την υπόλοιπη κυβέρνηση, κάνοντας τους «γκρινιάρηδες» να λένε αναγνωρίζοντας ωστόσο τις προσπάθειες που κατέβαλε «λες και μοναδική του ευθύνη είναι να διαπραγματεύεται με τους ξένους και ο ίδιος να μην έχει ευθύνες για τις καθυστερήσεις στο εσωτερικό». Το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από υπουργούς στην Αθήνα, οι οποίοι έχουν αρχίσει να ανησυχούν μήπως ο Γιώργος απαλλαγεί από αυτούς όταν πλέον δε θα του είναι χρήσιμοι.

Πάντως, στη συνέντευξη Τύπου της ελληνικής αντιπροσωπείας ο Γ. Παπανδρέου έδωσε τον λόγο στον Ευ. Βενιζέλο για να απαντήσει σε κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις. Και στο τέλος τον ευχαρίστησε, ευχαριστώντας όμως ταυτόχρονα και τον Ηλία Μόσιαλο και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κάτι που δεν έκανε περιχαρή τον αντιπρόεδρο.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού εκνευρίστηκαν όταν είδαν στο Mega να έχει υπότιτλο «η συνέντευξη Παπανδρέου- Βενιζέλου» και στην ΕΡΤ κάποια διπλά πλάνα με τον υπουργό Οικονομικών σε κεντρική θέση.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις τελείωσε η συνέντευξη οι δημοσιογράφοι έλαβαν το ακόλουθο μήνυμα: «Σας προωθούμε το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης Τύπου του Πρωθυπουργού, Γ. Α. Παπανδρέου, μετά τη λήξη των εργασιών της έκτακτης Συνόδου των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες». Ακολούθησε η απάντηση του αντιπροέδρου: «Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα δώσει συνέντευξη τύπου σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011, στο κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών (οδός Νίκης, τρίτος όροφος). Και το Μαξίμου έβαλε το κερασάκι: «Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει, σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουλίου, στις 12.00, το Υπουργικό Συμβούλιο. (Βουλή)».

Πως το έλεγαν στο παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο; Είμαστε μια ωραία… ατμόσφαιρα!

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: