22.7.11

Δικογραφίες για μη απόδοση ΦΠΑ...


Δύο δικογραφίες σε βάρος ισάριθμων ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων για τη μη απόδοση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και λαθρεμπορία καυσίμων σχηματίζονται από το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομία.
Τα πρατήρια αυτά είναι στην Πάτρα και την Ηλεία και μετά από...

έρευνα που έγινε χθες και προχθές για τη βεβαίωση ποινικών παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας και του τελωνειακού κώδικα, διαπιστώθηκαν τα εξής:

Στο πρώτο πρατήριο, επί της εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών, κοντά στην είσοδο της Πάτρας, διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης δεν είχε αποδώσει το Φ.Π.Α., ύψους 16.500 Ευρώ, που αφορούσε την 1η περιοδική δήλωση του 2011, κατά παράβαση του Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ν.2859/2000).
Σε πρατήριο της περιοχής Μανωλάδας Ηλείας διαπιστώθηκε κατά τη διαδικασία ελέγχου των παραστατικών στοιχείων του έτους 2011 και της ογκομέτρησης των δεξαμενών καυσίμων διαφορά 16.000 λίτρων πετρελαίου κίνησης, που συνιστά παράβαση των διατάξεων για τη λαθρεμπορία καυσίμων του Τελωνειακού Κώδικα.


Οι σχηματισθείσες δικογραφίες, μετά την περάτωση της προανάκρισης, θα υποβληθούν στις Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών Πατρών και Ηλείας αντίστοιχα.

Παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας για την επιβολή των σχετικών φόρων, προστίμων και δασμών...
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: