27.7.11

Άμεσα κατεδαφιστέο το αυθαίρετο στο δάσος της Βραυρώνας!...


Οι βασικές αρχές του σχεδίου νόμου για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων μέσω προστίμων σε χρήμα και σε γη, τις οποίες παρουσίασε χτες στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και... Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έχουν και μια σαφή “κόκκινη γραμμή”, όπως χαρακτηρίζεται από το ίδιο το υπουργείο.
Αναφέρεται χαρακτηριστικά η ρύθμιση στον “διαχωρισμό των αυθαιρέτων σε αυτά που βρίσκονται σε ευαίσθητες περιοχές και σε αυτά που μπορούν να ρυθμιστούν με προϋποθέσεις που τίθενται. Εξαιρούνται και είναι άμεσα κατεδαφιστέες οι κατασκευές που προκαλούν ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική βλάβη (μέσα σε δάση, σε ρέματα, στον αιγιαλό, σε αρχαιολογικούς χώρους κλπ)”.

Σωστά διαβάζετε, το οικογενειακό αυθαίρετο Παπακωνσταντίνου, το οποίο μαζί με κάποιες δεκάδες ακόμη ιδιοκτησίες έχει σηκωθεί μέσα στην καρδιά του δάσους της Βραυρώνας, ανήκει στην κατηγορία των άμεσα κατεδαφιστέων!
Τι θα κάνει ο υπουργός; Θα στείλει την ειδική υπηρεσία κατεδαφίσεων, την οποία διαφημίζει και το νομοσχέδιο; Όχι βέβαια, αυτά ισχύουν για τους άλλους, τους απλούς πολίτες, αφού ο ίδιος έχει ευθαρσώς δηλώσει ότι για το συγκεκριμένο αυθαίρετο η οικογένειά του έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να …αποχαρακτηριστεί η περιοχή από αναδασωτέα!

Εκπληκτικό, έτσι; Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, οφείλουμε να δεχθούμε πως η συγκεκριμένη εξήγηση του υπουργού δίνει μια καλή ιδέα και σε άλλους αυθαιρετήσαντες πολίτες για προσφυγή στα δικαστήρια! “Αφού ο ίδιος ο υπουργός Περιβάλλοντος επιδιώκει να αποχαρακτηριστεί ένα δάσος, γιατί όχι και εμείς;” μπορούν να σκεφτούν…
Τους δίνει κανείς άδικο;
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: