27.7.11

Απορίες προκαλεί η στάση του Ψυχάρη...


Επιμένει στην θέση του ότι πρέπει να γίνουν άμεσα περικοπές στον ΔΟΛ ο Στ.Ψυχάρης. Κάλεσε εκ νέου τον εκπρόσωπο του Βήματος και του επανέλαβε ότι... η κατάσταση είναι κρίσιμη και ότι δέχεται πιέσεις από τις τράπεζες για περικοπές. Την Παρασκευή λήγει το deadline που ο ίδιος είχε θέσει όσον αφορά την πρόθεση του να προχωρήσει σε αποφάσεις αφού μετά μπαίνει Αύγουστος και ο ίδιος άλλωστε θα φύγει για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Έτσι δημιουργούνται πολλές απορίες για την τακτική που ακολουθεί ο εκδότης.

Μια βασική απορία είναι γιατί επιμένει να συνδιαλέγεται σχεδόν αποκλειστικά με τον εκπρόσωπο του Βήματος και να μεταφέρει μόνο σε αυτόν και τη ναυαρχίδα του ΔΟΛ τις πιέσεις και τις σκέψεις του για περικοπές και δεν κάνει το ίδιο και με τα υπόλοιπα έντυπα και τμήματα του Συγκροτήματος.

Άλλη απορία είναι γιατί δεν μπαίνει σε επί της ουσίας συζήτηση με στοιχεία και χρονοδιαγράμματα, όπως άλλωστε του έχει ζητηθεί, αλλά αφήνει επί βδομάδες να αιωρείται το νέφος των περικοπών δημιουργώντας ένα κάκιστο και αρνητικό από κάθε άποψη κλίμα στο προσωπικό ειδικά αν τελικά δεν προχωρήσει σε κάποια κίνηση μέσα στο καλοκαίρι.

Πάντως ο Στ.Ψυχάρης δηλώνει τα τελευταία 24ωρα ότι θα αναφέρει σε επιστολή του στους εργαζομένους του ΔΟΛ τα όσα συμβαίνουν και θα συμβούν στον Οργανισμό. Αν και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα πράξει τελικά συνομιλητές του Ψυχάρη αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή προκρίνει την επιλογή της εκ περιτροπής εργασίας και σε περίπτωση που υπάρξει έντονη αντίδραση θα προχωρήσει σε πιο δυναμικές κινήσεις, δηλαδή μαζικές απολύσεις.

ΥΓ: Μια ακόμη απορία που μας μεταφέρθηκε από συναδέλφους στη Μιχαλακοπούλου είναι ότι πώς γίνεται οι τράπεζες να πιέζουν συνεχώς μόνο για περικοπές και απολύσεις για να εξοικονομηθούν χρήματα και δεν πιέζουν για αύξηση των εσόδων. Γιατί δεν ασχολούνται με τις κυκλοφορίες των εντύπων του ΔΟΛ που καταρρέουν συνολικά; Γιατί δεν πιέζουν τον Ψυχάρη να βελτιώσει τα έντυπα του για να έχει καλύτερες πωλήσεις και άρα αύξηση εσόδων και άρα να ανασάνει το λογιστήριο και να μην χρειάζεται να γίνονται συνεχώς περικοπές και απολύσεις; Αναρωτιούνται επίσης πώς γίνεται για τα προβλήματα του Οργανισμού να φταίνε πάντα μόνο οι απλοί εργαζόμενοι και κανείς προϊστάμενος, κανένα στέλεχος, κανείς αρχισυντάκτης και κανείς διευθυντής; Πώς γίνεται όλοι αυτοί να τα κάνουν σωστά και να μην τίθεται ποτέ ζήτημα και ο Οργανισμός να βουλιάζει και κυκλοφοριακά αλλά και οικονομικά;
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: