6.7.11

Τηλεφωνικές υποκλοπές από τον όμιλο Μέρντοχ...


Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των υποκλοπών από τη News of the World του ομίλου Μέρντοχ. Σύμφωνα με στοιχεία που ήλθαν στη δημοσιότητα, η βρετανική ταμπλόιντ υπέκλεψε τις τηλεφωνικές συνομιλίες οικογενειών των... θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 7 Ιουλίου του 2005.

Δικηγόρος που εκπροσωπεί μία από τις οικογένειες δήλωσε ότι η αστυνομία ενημέρωσε τους εντολείς του πως το τηλέφωνό τους πιθανότατα παρακολουθείτο το 2005.

Σύμφωνα με το BBC, νεώτερες αναφορές κάνουν λόγο και για χρηματισμό αστυνομικών από την εφημερίδα. Ειδικότερα, υπάρχουν e-mail που αποδεικνύουν ότι την εντολή για τους χρηματισμούς είχε δώσει ο πρώην διευθυντής της News of the World Αντι Κούλσον.

Ο Γκράχαμ Φούλκς, ο οποίος έχασε τον γιο του στην έκρηξη στην Edgware Road, δήλωσε στο BBC ότι την Τρίτη επικοινώνησαν μαζί του άνδρες της αστυνομίας, επειδή τα στοιχεία του είχαν βρεθεί στις λίστες που ερευνούν σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Η σύζυγός μου και εγώ συζητούσαμε με φίλους στο τηλέφωνο. Ήταν πολύ ιδιαίτερες συνομιλίες και είναι τρομερό ότι κάποιος τις άκουγε, μόνο και μόνο για να βρει έναν φτηνό τίτλο» λέει ο Φουλκς.

Σημειώνει, μάλιστα, ότι θα ήθελε να συναντήσει τον Ρούπερτ Μέρντοχ και να του μιλήσει «για τη δύναμη που έχει».

Οι παραπάνω πληροφορίες έρχονται στο φως ένα 24ωρο μετά την αποκάλυψη ότι η εφημερίδα υπέκλεψε το 2002 τα τηλεφωνικά μηνύματα της 13χρονης μαθήτριας Μίλι Ντόουλερ, η οποία απήχθη και δολοφονήθηκε.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: