22.7.11

Χάος διαρκείας από τους οδηγούς ταξί...


Σε μια ατελείωτη «κούρσα» τρόμου εξελίσσεται η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από τα απανωτά εμφράγματα που προκαλούν οι εξεγερμένοι οδηγοί ταξί. Το ήδη πληγωμένο γόητρο του ελληνικού τουρισμού δέχεται ένα ακόμα καίριο πλήγμα στην καρδιά μάλιστα της καλοκαιρινής σεζόν.

Αντιστοίχως, οι τουριστικές επιχειρήσεις παίρνουν την...


κατάσταση στα χέρια τους και ζητούν από την εισαγγελία την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση της την ίδια στιγμή που οι αυτοκινητιστές απειλούν με νέες αιφνιδιαστικές κινήσεις αποκλεισμών.

Ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης εντολή στις αστυνομικές αρχές προκειμένου να σχηματιστούν δικογραφίες για το αδίκημα της παρακώλησης συγκοινωνιών. Δικογραφίες φυσικά που θα συνοδεύονται από συλλήψεις οδηγών με την αυτόφωρη διαδικασία. .

Παράλληλα, για «ανεξήγητη αδράνεια και ανοχή που αγγίζουν τα όρια της παράβασης καθήκοντος» εγκαλεί τις αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων με αφορμή τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό αεροδρομίων, λιμανιών, δρόμων δημοσίων κτιρίων κλπ από ιδιοκτήτες ταξί.

Ο σύνδεσμος με έγγραφό του προς τον εισαγγελέα του Α.Πάγου Ιωάννη Τέντε ζητά την ουσιαστική παρέμβαση της δικαιοσύνης αφού όπως τονίζει από τις κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων δημιουργείται μεγάλη δυσφήμηση της Ελλάδος στο εξωτερικό πλην της ταλαιπωρίας ελλήνων πολιτών και επισκεπτών.

«Τα γεγονότα αυτά καταφέρουν καίριο πλήγμα στον τουρισμό ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός τομέας της οικονομίας που δημιουργεί ελπίδες εξόδου από τη κρίση», υπογραμμίζει ο σύνδεσμος.

Πάντως, οι εισαγγελίες Αθήνας, Πειραιά , Θεσσαλονίκης και Κρήτης έχουν ήδη κινητοποιηθεί αυτεπάγγελτα και διενεργούν προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν και από ποιούς έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παρακώλησης συγκοινωνιών και της παρεμπόδισης διακίνησης επιβατών.

Μάλιστα οι εισαγγελικές αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να προβούν ακόμα και σε κατασχέσεις ταξί εάν συνεχιστούν τα μπλόκα...
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: