28.7.11

Προς παραπομπή στην τακτική Δικαιοσύνη ο Ακης Τσοχατζόπουλος...


Ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου Νικόλαος Μαύρος τάχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ των απόψεων του ανακριτή του Δικαστικού Συμβουλίου Βασίλη Λαμπρόπουλου, δηλαδή ότι ... έχει παραγραφεί το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, το οποίο αποδίδεται στον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο.

Ειδικότερα, ο κ. Μαύρος σε πρόταση του προς το Δικαστικό Συμβούλιο επισημαίνει ότι πρέπει να αρθεί η διαφωνία που έχει ανακύψει μεταξύ του κ. Λαμπρόπουλου και της Βουλής υπέρ του ανακριτή και υπογραμμίζει ότι ως προς το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, πρέπει να παύσει οριστικά η δίωξη σε βάρος του Ακη Τσοχατζόπουλου, λόγω παρόδου της αποσβεστικής προθεσμίας, καθώς έχουν παρέλθει δύο και πλέον κοινοβουλευτικές σύνοδοι της Βουλής χωρίς να κινηθεί καμιά διαδικασία σε βάρος του.

Αναφορικά με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) ο κ. Μαύρος τονίζει ότι για το αδίκημα αυτό ο κ. Τσοχατζόπουλος πρέπει να δικαστεί από τα Ποινικά Τακτικά Δικαστήρια, καθώς κατά το χρόνο τέλεσης του (αδικήματος) δεν ασκούσε υπουργικά καθήκοντα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος αντιμετωπίζει το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος για την υπόθεση της απευθείας ανάθεσης ναυπήγησης τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 σε γερμανικά ναυπηγεία και τη γερμανική εταιρεία HDW/Ferrostaal.

Το πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο θα συνέλθει μέσα στην επόμενη εβδομάδα για να αποφανθεί οριστικά με βούλευμα.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: