26.7.11

«Μάλλον τρελός» ο Μπρέιβικ, λέει ο δικηγόρος του...


Ως έναν άνθρωπο ψυχικά ασθενή παρουσίασε το μαζικό δολοφόνο, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο δικηγόρος του. «Μπορεί να είναι τρελός», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. .
Ο Γκερ Λίπεσταντ ανέφερε ότι... ο πελάτης του δείχνει μίσος για οποιονδήποτε δεν συμμερίζεται τις απόψεις του και πιστεύει ότι βρίσκεται σε πόλεμο.

Ο δικηγόρος γνωστοποίησε ότι ο Μπρέιβικ ισχυρίζεται πως σχεδίασε τις πολύνεκρες επιθέσεις με τη βοήθεια δύο τρομοκρατικών "πυρήνων", καθώς και ότι υπάρχουν και άλλοι πυρήνες στο εξωτερικό.

Η νορβηγική αστυνομία είχε ανακοινώσει πως πιστέυει ότι έδρασε μόνος του, ωστόσο η ακρόαση του κατηγορουμένου έγινε κεκλεισμένων των θυρών, υπό το φόβο ότι θα στείλει κωδικοποιημένο μήνυμα σε συνεργάτες του.

Σύμφωμα με τον Λίπεσταντ, ο Μπρέιβικ δήλωσε έκπληκτος από το γεγονός ότι η αστυνομία δεν τον σταμάτησε νωρίτερα.

Επίσης, υποστήριξε ότι είχε πάρει ναρκωτικά για να παραμείνει δυνατός και ξύπνιος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο δικηγόρος είναι μέλος του Εργατικού Κόμματος, το οποίο βρέθηκε στο στόχαστρο του Μπρέιβικ. Ερωτηθείς γιατί τον υπερασπίζεται, απάντησε ότι κάποιος πρέπει να το κάνει. Διευκρίνισε ότι δεν έχει δεχτεί εντολές από τον Μπρέιβικ για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει και ούτε πρόκειται να δεχτεί.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: