28.7.11

Κερδίζει έδαφος η υγραεροκίνηση στη Μεσσηνία...


Με κόστος ανά λίτρο μικρότερο από το μισό της βενζίνης και σαφώς μειωμένη επιβάρυνση στον κινητήρα, η υγραεριοκίνηση πατάει… γκάζι – κυριολεκτικά - στις επιλογές των Μεσσήνιων οδηγών. Προς το παρόν, τα περιβαλλοντικά οφέλη μοιάζει να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, συγκαταλέγονται όμως κι αυτά στα...

πλεονεκτήματα του LPG. Δεκάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στο νομό μας έχουν ήδη τοποθετήσει στα Ι.Χ. τους σύστημα υγραεριοκίνησης, παρότι το κοντινότερο πρατήριο είναι στην Τρίπολη. Το μοναδικό «φρένο» στην ανοδική πορεία της κίνησης με υγροποιημένο αέριο πετρελαίου πρόκειται, ωστόσο, σύντομα να ξεπεραστεί.
Δεκάδες πελάτες… εν αναμονή πρατηρίου
Σύμφωνα με το 'Θάρρος' , Στο διαπιστευμένο συνεργείο τοποθέτησης συστημάτων υγραεριοκίνησης «Χρίστος Ζεμπίλας & Υιοί» (δίπλα στην Καπνοβιομηχανία «Καρέλια»), ο εξειδικευμένος μηχανικός Γιάννης Ζεμπίλας μού εξήγησε όσα πρέπει να ξέρει ένας οδηγός για τη νέα είσοδο στην αυτοκίνηση. Στους πρώτους έξι μήνες παροχής της συγκεκριμένης υπηρεσίας, έχουν κάνει περίπου πεντακόσιες εγκαταστάσεις, με πολλούς πελάτες σε αναμονή, εν όψει της δημιουργίας πρατηρίων υγραερίου στη Μεσσηνία.
«Έχουμε αρχίσει ήδη και δουλεύουμε καλά. Η υγραεριοκίνηση βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση από τους Μεσσήνιους», μας είπε ο Γιάννης Ζεμπίλας. «Όσοι έχουν τοποθετήσει σύστημα υγραεριοκίνησης, είναι άνθρωποι οι οποίοι ταξιδεύουν, μετακινούνται, κάνουν συχνά τις διαδρομές Καλαμάτα – Τρίπολη και Καλαμάτα – Αθήνα και συνήθως σταματούν στην Τρίπολη για να ανεφοδιαστούν με υγραέριο. Η υγραεριοκίνηση έχει ήδη προχωρήσει πολύ στην Καλαμάτα. Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον! Αλλά κολλάει στο πού θα γεμίζουν. Το πρόβλημά μας είναι ότι δεν έχουμε πρατήριο».
Ο Δημήτρης Κατσαρός, αφουγκράστηκε αρκετά νωρίς την αυξανόμενη ανάγκη για υγραεριοκίνηση και έχει δρομολογήσει τη δημιουργία σχετικού τμήματος στο βενζινάδικο της οδού Κρήτης. Η γραφειοκρατία έχει καθυστερήσει τη δημιουργία πρατηρίου.
«Πράγματι, η υγραεριοκίνηση κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ελλάδα και ειδικά στη Μεσσηνία και, δυστυχώς, ο νομός μας έχει μείνει πολύ πίσω όσον αφορά στα πρατήρια», μου είπε ο κ. Κατσαρός. «Η γραφειοκρατία καλά κρατεί στην Καλαμάτα. Αναφέρομαι στην Καλαμάτα ειδικά, γιατί σε άλλους νομούς δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα και συνεχή εμπόδια από τους αρμοδίους. Έχω καταθέσει φάκελο εδώ και τρεις μήνες και, επιτέλους, φαίνεται ότι τα κωλύματα έχουν ξεπεραστεί και μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη θα είναι όλα έτοιμα, ώστε να μπορώ να λειτουργήσω. Θα είμαι ο πρώτος στη Μεσσηνία»...
http://radio936.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια: