12.7.11

Ο ύπνος θρέφει τα παιδιά (και τους μεγάλους)...

Toυ Κοσμά Βίδου

* Αναφερόμενος στη βύθιση ποταμόπλοιου στον Βόλγα με δεκάδες νεκρούς (ανάμεσά τους πολλά παιδιά) ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε: «Στα ρωσικά νερά πλέουν πολλές σκουριασμένες σκάφες». Και τι έχει κάνει γι' αυτό;

* Ολος ο... κόσμος σε ύφεση, η Κίνα σε ανάπτυξη. Με τις πόλεις της να γιγαντώνονται με τόσο ταχείς ρυθμούς που ακόμη και ο στρατός της χώρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα: νέοι δρόμοι, οι οποίοι κατασκευάζονται για να εξυπηρετηθούν τα πλήθη, περνούν μέσα από στρατόπεδα εμποδίζοντας τη λειτουργία τους καθώς και τη λειτουργία αεροπορικών βάσεων!

* Γιατί μπορεί στη μακρινή χώρα ο στρατός να καταστέλλει την όποια εκδήλωση διαμαρτυρίας, αλλά ως φαίνεται στην πραγματικότητα εκείνος είναι το θύμα των πολιτών που αυξάνονται και πληθύνονται... Εμείς τώρα πρέπει να τον λυπηθούμε;

* Οσοι κοιμούνται λίγες ώρες τρώνε περισσότερο, αλλά την ίδια στιγμή δεν καίνε περισσότερες θερμίδες!

* Αυτό σύμφωνα με αμερικανική μελέτη, κατά την οποία... κοιμηθείτε για να μην παχαίνετε! (Και για να δραπετεύετε από τα φοβερά και τρομερά που συμβαίνουν γύρω μας.) Ονειρα γλυκά, λοιπόν!

***

Κύριε διευθυντά,
Διαβάζοντας ότι η Χίλαρι Κλίντον (στο σκίτσο) καταφθάνει στην Αθήνα την ερχόμενη Κυριακή για να δώσει στην κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης για την προσπάθειά της να διασώσει τη χώρα από την κρίση, μου ήρθαν γέλια - σε καλό να μου βγουν, γιατί εδώ που έχουμε φτάσει με το που σκάει το χείλι μου αρχίζω να ανησυχώ ότι θα γίνει κάτι κακό! Γέλασα, λοιπόν, σχεδόν νευρικά (ξέρετε, αυτός ο κλαυσίγελος της απελπισίας...), που η υπουργός Εξωτερικών της Νο 1 χρεωμένης (δηλαδή καταχρεωμένης και βάλε) χώρας στον κόσμο μάς στηρίζει στο δικό μας χρέος. Για να σκεφτώ την ίδια στιγμή ότι τελικά σημασία δεν έχει τι πουλάς (και τι ξεπουλάς), αλλά το ύφος με το οποίο το πουλάς: αν εμείς καταφέραμε με τη μεμψιμοιρία μας και με την κομπλεξική θεώρηση της θέσης μας στον κόσμο να γίνουμε οι παρίες της Ευρώπης, άλλοι, παρ' ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε χειρότερη οικονομική κατάσταση, εξακολουθούν να φορούν το ύφος του παντοδύναμου πλανητάρχη - της... πλανητάρχισσας εν προκειμένω - και να μοιράζουν χαμόγελα και υποσχέσεις, καθορίζοντας το πολιτικό παιχνίδι. Τι και αν είναι το ίδιο φοβισμένοι με εμάς (για να μην πω περισσότερο); Μετά τιμής και δόξας περιφέρονται και στέλνουν βλέμματα ευσπλαχνίας προς τους αναξιοπαθούντες.

Μετά τιμής
Πανδώρα
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: