10.7.11

Bonus η θητεία στα σύνορα ...


Με μπόνους θα δελεάζονται οι Έλληνες που θα καλούνται να υπηρετήσουν την πατρίδα προκειμένου να μην … παίρνουν μετάθεση εάν ο στρατός τους στείλει στα σύνορα ή σε... λεγόμενες δύσκολες μονάδες του Έβρου και του Αιγαίου.

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση όσοι στρατιώτες υπηρετούν στις 28 δυσκολότερες μονάδες του Έβρου και του Αιγαίου θα παίρνουν μετάθεση κοντά στα σπίτια τους έπειτα από έξι μήνες θητεία.

Αρχικά η απόφαση του υπουργού ήταν να εφαρμοστεί το μέτρο πιλοτικά μόνο στις μονάδες που βρίσκονται σε πέντε απομακρυσμένα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Μεγίστη, Τήλος, Νίσυρος, Σύμη και Σαμοθράκη) που συγκέντρωναν πάνω από 195 μόρια στον «βαθμό δυσκολίας».

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «'Εθνος του Σαββάτου», το μέτρο επεκτάθηκε σε άλλες μονάδες της παραμεθορίου που συγκεντρώνουν έως και 180 μόρια ως «βαθμό δυσκολίας» ύστερα από συνεννόηση του υπουργού Αμυνας με τον αρχηγό ΓΕΣ, όπου διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η δυνατότητα χωρίς να επηρεάζεται το ποσοστό επάνδρωσης των συγκεκριμένων μάχιμων μονάδων...
metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: