19.7.11

Υπό ισραηλινό έλεγχο το «Dignite»...


Χωρίς να συναντήσουν αντίσταση ισραηλινοί κομάντος ανέβηκαν στο γαλλικό πλοίο «Dignite (Αξιοπρέπεια) -Al Karama» το οποίο επιδίωκε να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Όπως έγινε γνωστό το πλοίο θα οδηγηθεί στο λιμάνι Αζντότ.

Το "Dignite-Al Karama" απέπλευσε την... Κυριακή από το Καστελόριζο με επίσημο προορισμό της Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Στο πλοίο επιβαίνουν Γάλλοι, Καναδοί, Σουηδοί και Έλληνες ακτιβιστές, καθώς και η γνωστή δημοσιογράφος της Haaretz Αμίρα Χας και ένα συνεργείο του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα.

Νωρίτερα ο απεσταλμένος του Αλ Τζαζίρα που βρίσκεται πάνω στο γαλλικό πλοίο μετέδωσε πως οι Ισραηλινοί τους ανακοίνωσαν ότι θα καταλάβουν το σκάφος αν οι ακτιβιστές δεν ακολουθήσουν τις οδηγίες τους.

"Το πλοίο έχουν περικυκλώσει τουλάχιστον τρία ισραηλινά πολεμικά πλοία και από τις 09:06 ώρα Παρισιού (10:06 ώρα Ελλάδος), υπάρχουν προβλήματα στην επικοινωνία. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους, ούτε μέσω τηλεφώνου ούτε μέσω Διαδικτύου", δήλωσε και ο Ζυλιέν Ριβουάρ από το Παρίσι.

Το γαλλικό σκάφος αναμενόταν να φτάσει στη Λωρίδα της Γάζας κάποια στιγμή το απόγευμα, ενώ η ισραηλινή στρατιωτική εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι η πορεία του πλοίου παρακολουθείται χωρίς να διευκρινίσει σε ποια απόσταση από τις ακτές της Γάζας το ισραηλινό ναυτικό σκοπεύε να διακόψει τον πλου.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: