28.7.11

Μεγάλος ο εθισμός στο Facebook και στο Twitter...


Μήπως είστε εξαρτημένοι από το Facebook ή το Twitter; Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι ιστοσελίδες του Facebook, Twitter και Google είναι τόσο εθιστικές, όσο τα ναρκωτικά.

Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η... φημερίδα New York Post ανέφερε ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook ή το Twitter, αντιδρούν ανήσυχα, όπως ακριβώς οι τοξικομανείς. Η έκθεση πρόσθεσε ότι η αντίδραση αυτών των ατόμων ήταν όπως η εξάρτηση των τοξικομανών, που αρνούνται να πάρουν τα φάρμακά τους, όταν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία καταναλωτικών ερευνών Intersperience, σε ένα δείγμα 1.000 ατόμων οι οποίοι ρωτήθηκαν «τι αισθάνονται όταν ο υπολογιστής τους είναι κλειστός».

Σύμφωνα με τη έρευνα, το 53% των ερωτηθέντων ανέφερε πως έχουν «αίσθημα αναστάτωσης από τον κλειστό υπολογιστή». Επιπλέον, περισσότερο από το 40% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχθηκε ότι αισθάνονται «μοναξιά» όταν δεν είναι συνδεδεμένοι online.

«Η παραίτηση από την τεχνολογία θεωρείται από αρκετούς να είναι τόσο δύσκολη, όσο η διακοπή του καπνίσματος», τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας Intersperience στα μέσα ενημέρωσης, σχετικά με τη νέα μελέτη ανθρώπων που στερούνται τις online συνήθειές τους.
ΠΗΓΗ: ygeiaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: