3.7.11

H πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ταϊλάνδη...


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εκλογικής Επιτροπής, με καταμετρημένο το 92% των ψήφων, το κόμμα Πουέα Τάι κερδίζει 260 έδρες, δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα μόλις 163 έδρες.

Η αδελφή του ... εξόριστου πρώην πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Τακσίν Σιναουάτρα η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι ο λαός της έδωσε "μια ευκαιρία" να κυβερνήσει τη χώρα.

"Ο λαός μου έδωσε μια ευκαιρία. Θα εργαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα για τον λαό μου", ανέφερε η Γινγκλούκ Σιναουάτρα, η οποία θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αμπίσιτ Βετζατζίβα αναγνώρισε την ήττα του στις εθνικές εκλογές και συνεχάρη την επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γινγκλούκ Σιναουάτρα για τη νίκη της.

"Τώρα είναι σαφές από τα μέχρι στιγμής εκλογικά αποτελέσματα ότι το κόμμα Πουέα Τάι κέρδισε τις εκλογές και το Δημοκρατικό Κόμμα αναγνωρίζει την ήττα του. Θα ήθελα να συγχαρώ το κόμμα Πουέα Τάι" δήλωσε ο Αμπίσιτ Βετζατζίβα, προσθέτοντας ότι θα ήθελε να "δει την ενότητα και τη συμφιλίωση" στην χώρα μετά από τις βιαιότητες των τελευταίων ετών.

Ακόμη, ανέφερε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα είναι έτοιμο να γίνει "εποικοδομητικό" ως αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο.

Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: