18.7.11

O δημοσιογράφος μπορεί και πρέπει να έχει πρόσβαση σε κάθε πηγή πληροφορίας...


www.tvpatrida.gr
ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ...
Με την αγόρευση της εισαγγελέως πρωτοδικών Χίου, Εμμανουέλας Κετσιατζή, ολοκληρώθηκε σήμερα η 48η ημέρα δίκης για την υπόθεση του τραυματισμού της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου.
Η ίδια στην 3ωρη περίπου αγόρευσή της, αναφέρθηκε αναλυτικά στα γεγονότα από τον χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ μέχρι και τα όσα ακολούθησαν έως το χρονικό σημείο της μεταφοράς της παθούσης στο Νοσοκομείο Γεννηματάς της Αθήνας.
Η εισαγγελέας στάθηκε ιδιαίτερα στη συμπεριφορά του φύλακα της ΔΕΗ λέγοντας ότι δεν επιτρεπόταν να ασκήσει σωματική βία στην Αγγελική Χατζηδημητρίου.
Οι κινήσεις οι οποίες έπρεπε να κάνει, όπως είπε, είναι να τοποθετήσει τη στάση του σώματός του σε απαγορευτική θέση και έπειτα να καλέσει την αστυνομία.
Ακόμα πιο κατηγορηματική ήταν ως προς το έργο των δημοσιογράφων το οποίο χαρακτήρισε ως μέγιστο κοινωνικοπολιτικό λειτούργημα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο δημοσιογράφος μπορεί και πρέπει να έχει πρόσβαση σε κάθε πηγή πληροφορίας, γιατί αυτό είναι το επάγγελμά του και κανένας δεν μπορεί ούτε δύναται συνταγματικά να του απαγορεύσει την έρευνα.
Αναφερόμενη πάντως στους τρεις βασικούς κατηγορούμενους, ανέφερε ότι την κύρια ευθύνη κατά βαρύτητα φέρουν οι Ρουμελιώτης και Μαλακός που τους καταλόγισε αμέλεια και λανθασμένες κινήσεις που είχαν επιπτώσεις στην περαιτέρω εξέλιξη της υγείας της Αγγελικής και τέλος ο Κάβουρας.
Στον αντίποδα τώρα, η εισήγησή της ήταν αθωωτική για τους Βλαττάκη και Χαλκιά, αφού όπως είπε ότι με την παρουσία τους απλά διευκόλυναν την παθούσα, καθώς επίσης και για τον Γιαννούλο, ο οποίος δεν είχε καν ειδοποιηθεί.
Τέλος η εισαγγελέας πρωτοδικών πρότεινε και την καταδίκη του ιδιωτικού φύλακα, ελαφρύνοντας όμως τη θέση του, καθώς άλλαξε το κατηγορητήριο από πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε απλή σωματική βλάβη. Ο σκοπός των κινήσεων του κ. Παβίτσου, όπως ανέφερε ήταν να της προκαλέσει πόνο ώστε να την απωθήσει, ενώ ο ίδιος δεν γνώριζε τι μπορεί να επακολουθήσει.
Η δίκη που τελείωσε λίγο πριν τις 3 σήμερα το μεσημέρι θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα με τη διαδικασία των συμπερασμάτων από την πολιτική αγωγή και τους συνηγόρους υπεράσπισης με την απόφαση των δικαστών να τοποθετείται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: