7.7.11

Για πολιτική δίωξή του κάνει λόγο ο Γ.Αλογοσκούφης στην υπόθεση Siemens...


Για «καθαρή πολιτική στοχοποίηση και δίωξη στα πλαίσια μιας άθλιας προσπάθειας κομματικού συμψηφισμού και αποπροσανατολισμού» έκανε λόγο την Πέμπτη ο Γιώργος Αλογοσκούφης, σχολιάζοντας την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο Siemens.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του ...

Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος λέει ότι ντρέπεται που αφιέρωσε 30 χρόνια στην πολιτική και κάνει λόγο για «αλητεία».

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε συλλογή υπογραφών από το ΠΑΣΟΚ, με στόχο την εμπλοκή του, ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε στο θέμα του ΟΤΕ.

Απαντώντας σε όσα του καταλογίζονται για ελλιπή εποπτεία στην εφαρμογή των ρητρών στις συμβάσεις του Οργανισμού, ο κ. Αλογοσκούφης επικαλείται τη σαφήνεια της νομοθεσίας περί μη σχετικής αρμοδιότητας ή εποπτείας του ΟΤΕ από τους υπουργούς Οικονομικών.

«Η νομοθεσία είναι σαφής. Ουδεμία πράξη ή παράλειψη μπορεί να μου καταλογιστεί σε σχέση με τον ΟΤΕ, ο οποίος ως ανώνυμη εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο διέπεται από τις διατάξεις περί εταιρικής διακυβέρνησης και δεν υπάγεται στην εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών».

»Ουδεμία σχετική σύμβαση θα μπορούσα να έχω χειριστεί ή υπογράψει ή διαχειριστεί ή ελέγξει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου. Ουδέποτε υπέγραψα, εκτέλεσα, διαχειρίστηκα ή έλαβα γνώση συμβάσεων του ΟΤΕ, με τη Siemens, καθώς δεν είχα καμία σχετική αρμοδιότητα. Αυτά ισχύουν τόσο για εμένα, όσο και για όλους τους υπουργούς Οικονομικών μέχρι και σήμερα».

Δηλώσεις Μαρκογιαννάκη

« Ντρέπομαι και λυπάμαι που αφιέρωσα 30 ολόκληρα χρόνια σε αυτό που λέγεται πολιτική [...] Η αθλιότητα που θα προκύψει σύντομα γύρω από αυτή την ιστορία θα είναι τέτοιου μεγέθους που θα ντρέπονται για πολύ καιρό αυτοί οι οποίοι απεργάζονται αυτή την ιστορία» δήλωσε στον Real FM ο πρώην υπουργός της ΝΔ και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα τον προτείνουν για παραπομπή στην προανακριτική επιτροπή.

«Από ό,τι πιθανολογώ, θα μου βάλουν κάποια πράγματα για τα οποία κατηγορούνται και άλλοι συνάδελφοι μου της ΝΔ. Αυτοί βγαίνουν απ΄έξω τώρα και παραμένω μόνο εγώ. Αλλά, άλλο είναι το θέμα... Το πόρισμα κατατέθηκε Ιανουάριο. Γιατί έπρεπε να φτάσει Ιούλιος για να πάρουν αυτή την απόφαση; Γιατί θέλουν να με πάνε εν υποδικία σε εκλογές» είπε.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης έκανε λόγο για συμψηφισμό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και μίλησε με σκληρές εκφράσεις για την επιτροπή: «Θα δείτε ότι αυτή η επιτροπή ήταν επιτροπή συγκάλυψης κλεφτών, απατεώνων, αθλιοτήτων και στοχοποίησης των αθώων... Αυτή η επιτροπή ήταν μια επιτροπή ντροπής και από τώρα θα ακούσετε πολύ σκληρές εκφράσεις, μιλώ για πολιτική ατιμία, μιλώ για αθλιότητα, μιλώ για πολιτική αλητεία»
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: