20.7.11

Απορρίπτει τις εναντίον του κατηγορίες για τη Siemens ο Γ.Αλογοσκούφης...


«Δεν έχουν καμία βάση, νομική και ουσιαστική, τα όσα αναφέρονται για να δικαιολογήσουν την ανάγκη διερεύνησης τυχόν ευθυνών μου στην υπόθεση του ΟΤΕ» τονίζει ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σε επιστολή - υπόμνημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, τους...

αρχηγούς των κομμάτων και το σύνολο των βουλευτών, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως «συνιστούν καθαρή προσπάθεια άδικης πολιτικής του σπίλωσης και πολιτικής δίωξης».

Το υπόμνημα του πρώην υπουργού θα αναγνωστεί στην συζήτηση στη Βουλή, την Πέμπτη, επί της πρότασης 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να αξιολογηθούν από το Τριμελές Γνωμοδοτικό Συμβούλιο τα στοιχεία της κατηγορίας για τους Γιώργο Αλογοσκούφη και Χρήστο Μαρκογιαννάκη που αφορούν την υπόθεση Siemens.

Στην επιστολή του, ο κ. Αλαγοσκούφης αναπτύσσει επτά επιχειρήματα, βάσει των οποίων τεκμηριώνεται η θέση του ότι η «κατηγορία» που του αποδίδεται περί απιστίας «λόγω δήθεν παραλείψεως ελέγχου της Διοίκησης του ΟΤΕ» είναι εντελώς αστήρικτη και νόμω αβάσιμη και υποστηρίζει πως αποδεικνύεται ότι επί υπουργίας του το ελληνικό δημόσιο όχι μόνο δεν είχε ζημία από τη συμμετοχή του στον ΟΤΕ αλλά, μέσω των αποκρατικοποιήσεων, ύψους 3.66 δισ. ευρώ, αποκόμισε περιουσιακό όφελος 1,504 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα ως προς την έγκλησή του ότι ως πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων δεν άσκησε τον έλεγχο νομιμότητας και σκοπιμότητας των ενεργειών της διοίκησης του ΟΤΕ, σχετικά με την Προγραμματική Συμφωνία με τη SIEMENS, τονίζει ότι η εν λόγω Επιτροπή «δεν έχει, βάσει του νόμου, καμία αρμοδιότητα εποπτείας και ελέγχου των πράξεων της Διοίκησης μιας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Α.Ε., όπως ο ΟΤΕ, πέραν αυτών που προβλέπονται για οποιαδήποτε ανώνυμη εταιρεία της χώρας».

Ακόμη, ο κ. Αλογοσκούφης επισημαίνει πως «ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών δεν ευθύνεται και δεν μπορεί να ευθύνεται για πράξεις ή παραλείψεις της διοίκησης του ΟΤΕ, ούτε έχει αρμοδιότητα εποπτείας και ελέγχου, πέραν των διαδικαστικών, που προβλέπονται για οποιαδήποτε Ανώνυμη Εταιρεία της χώρας», καθώς «ο ΟΤΕ δεν είναι ΔΕΚΟ».

Τέλος, τονίζει: «Ουδέποτε υπέγραψα, εκτέλεσα, διαχειρίστηκα ή έλαβα γνώση συμβάσεων του ΟΤΕ με τους προμηθευτές του, καθώς δεν είχα καμία σχετική αρμοδιότητα και ούτε ενημέρωση. Η 'κατηγορία' είναι νομικά αβάσιμη, και, ως εκ τούτου, κανένα αδίκημα δεν είναι δυνατόν να στοιχειοθετηθεί».
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: