30.8.11

«Πυρ ομαδόν» από κοινωνικούς εταίρους κατά κυβερνητικής πολιτικής...


«Με το πιστόλι στον κρόταφο αυξήσαμε το ΦΠΑ στην εστίαση»...
Τη ζοφερή κατάσταση της οικονομίας που συμπυκνώνεται στην έκφραση -σύμφωνα με τους ίδιους- «δεν πάει άλλο» παρουσίασαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων κατά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό.
Βασικό ...
χαρακτηριστικό των αιτημάτων η ανάγκη να ληφθούν γρήγορα μέτρα προκειμένου να σταματήσει η ύφεση.

Ο πρωθυπουργός έδειξε κατανόηση σε ορισμένα παράπονα όπως αυτό του ΦΠΑ στην εστίαση. Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχθηκαν πως "είναι ένα μέτρο παράλογο που η κυβέρνηση ωστόσο πήρε με το πιστόλι στον κρόταφο", όπως είπαν χαρακτηριστικά.

Για αφανισμό της μεσαίας τάξης, λόγω της υπερφορολόγησης έκανε λόγο ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασιλης Κορκίδης. Ο κ. Κορκίδης δήλωσε επίσης πως η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα δέχεται μια ολομέτωπη επίθεση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος δήλωσε ότι «μπορεί ως κράτος να γλιτώσαμε τη στάση πληρωμών αλλά δεν θα τη γλιτώσουμε ως πραγματική οικονομία».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ασημακόπουλος έψεξε τον κ. Ραγκούση για τον τρόπο που προσπαθεί να ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα, λέγοντας «ψάξτε αλλού για συντεχνίες».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, είπε χαρακτηριστικά πως «δεν πάει άλλο», και ζήτησε αναδιανομή εισοδημάτων καθώς η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα, αφού είναι 28η πλουσιότερη στον πλανήτη.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστα Τσικρικάς εξέφρασε την δυσαρέσκεια του γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν χάσει το 40% των αποδοχών τους και ζήτησε πάταξη φοροδιοαφυγης και φοροκλοπής και αναδιανομή του εισοδήματος.

Μοναδική θετική νότα ήταν ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος έκανε λόγο για ιστορικό ρεκόρ τουριστικών αφίξεων, ήτοι για 16,5 εκατομμύρια τουρίστες. Ο κ. Ανδρεάδης πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός τους υποσχέθηκε ότι από την 1η Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νόμου, θα υπάρξει ελάφρυνση στο θέμα του ΦΠΑ, στην παροχή του εξαγόμενου πακέτου διακοπών.

Όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων σχολίασαν θετικά τη συμφωνία συγχώνευσης Αlpha Bank – Eurobank.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: