16.8.11

«Πράσινο φως» για αναδρομικά βουλευτών άναψε το Ελεγκτικό Συνέδριο...


Απόφαση, με την οποία δικαιώνονται οι συνταξιούχοι βουλευτές που διεκδικούσαν αναδρομικά τις αυξήσεις στις συντάξεις τους. έλαβε το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, εφόσον η αποζημίωση των βουλευτών είναι συνδεδεμένη με τις... αποδοχές του Αρείου Πάγου. κατ’ επέκτασιν το ίδιο ισχύει και για τους πρώην βουλευτές. Αυτό σημαίνει πως οι αποδοχές τους προσαρμόζονται.

Μάλιστα, έχουν εκδοθεί ήδη περισσότερες από 30 αποφάσεις και αναμένεται το τελικό "ναι" από το Γενικό Λογιστήριο και τον υπουργό για την εκταμίευση των χρημάτων.

Επί της ουσίας, το θέμα εκεί έχει κολλήσει καθώς ο αρμόδιος υπουργός, εν μέσω αυτής της οικονομικής συγκυρίας, αρνείται να υπογράψει.

Τα αναδρομικά που πήραν πρώην βουλευτές, οι οποίοι είχαν καταθέσει προσφυγή για την πενταετία 2003-2008 ανέρχονται από 130.000 έως 150.000, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν αγγίζουν το ποσό των 170.000 ευρώ. Στο ίδιο καθεστώς ανήκει ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο οποίος δικαιούται 500.000 ευρώ, όμως μετά από συμβιβασμό που έγινε, μειώθηκαν στις 250.000 ευρώ και κατ’ αναλογίαν όλοι οι δικαστές πήραν αντίστοιχα πόσά σε ομόλογα.

Σύμφωνα με «Παρόν της Κυριακής», ύστερα από προσπάθειες βουλευτών εκδόθηκε απόφαση, βάσει της οποίας προσαρμόζεται η αύξηση της σύνταξης τους με αυτή του προέδρου του Αρείου Πάγου. Ωστόσο, ούτε αυτή η απόφαση έχει υλοποιηθεί.

Την ίδια ώρα, αρκετοί από τους πρώην βουλευτές έχουν προτείνει να χαριστούν τα αναδρομικά στο κράτος, ωστόσο, η πρόταση τους δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: