31.8.11

Παγκόσμια αηδία για τη σφαγή των δελφινιών στην Ιαπωνία...


Την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου ξεκινάει για μία ακόμη χρονιά το αιματηρό ετήσιο κυνήγι δελφινιών στην Taiji της Ιαπωνίας που ανέδειξε το βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ «The Cove». Οι αλιείς με την άδεια των Ιαπωνικών αρχών, αδιαφορώντας για την παγκόσμια κατακραυγή που...

έχει προκαλέσει η αποκάλυψη αυτής της αποτρόπαιης σφαγής, ετοιμάζονται να..
βάψουν τα γαλάζια νερά του όρμου ξανά κόκκινα.


Η Ιαπωνική κυβέρνηση υπό το πρόσχημα της παράδοσης, επιτρέπει το κυνήγι περισσότερων από 20.000 δελφινιών το χρόνο σε παράκτιες περιοχές της Ιαπωνίας, από το Σεπτέμβριο έως το Μάρτιο.

Τα πιο εμφανίσιμα δελφίνια πωλούνται σε ενυδρεία και δελφινάρια με μεγάλο κέρδος, ενώ τα υπόλοιπα στη συνέχεια θανατώνονται και το κρέας τους διοχετεύεται στην αγορά, παρά τα πολύ υψηλά επίπεδα υδραργύρου που υπερβαίνουν τα επιτρεπτά όρια της Ιαπωνικής Κυβέρνησης. Η βιομηχανία θεάματος όμως, είναι αυτή που ουσιαστικά χρηματοδοτεί αυτή τη σφαγή πληρώνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά για κάθε ζωντανό δελφίνι.

Για πρώτη φορά, πέρυσι, ακτιβιστές της Sea Shepherd Conservation Society και της Save Japan Dolphins βρίσκονταν καθημερινά στην Taiji, καθ’ όλη τη διάρκεια του κυνηγιού και παρακολουθούσαν τους αλιείς να οδηγούν κοπάδια δελφινιών στον όρμο, όπου εκεί εξαντλημένα πια δολοφονούνταν με φρικτό τρόπο, ενώ 171 από αυτά, αφού παρακολούθησαν τον αποτρόπαιο θάνατο της οικογένειάς τους, πωλήθηκαν έναντι αδράς αμοιβής σε δελφινάρια για να μετατραπούν σε μηχανές παραγωγής κέρδους για τη βιομηχανία θεάματος.

Η παρουσία εκπαιδευτών δελφινιών στο αιματηρό αυτό κυνήγι και τα τεράστια χρηματικά ποσά που προσφέρουν τα δελφινάρια για κάθε δελφίνι που θα καταλήξει φυλακισμένο στις πισίνες τους για να αυξήσει τα κέρδη τους εκτελώντας παραστάσεις τσίρκο, χρηματοδοτεί και ενθαρρύνει τη σύλληψη και τη σφαγή ελεύθερων δελφινιών, καταρρίπτοντας έτσι τους ισχυρισμούς των θαλάσσιων πάρκων, ότι σκοπεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού και την προστασία των δελφινιών!

Λόγω της περιορισμένης επιτυχίας στην αναπαραγωγή των κητωδών που βρίσκονται σε αιχμαλωσία και λόγω των πρόωρων θανάτων πολλών εξ αυτών, τα περισσότερα δελφινάρια σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να προμηθεύονται ζώα από ελεύθερους πληθυσμούς, συντηρώντας έτσι το αιματηρό αυτό κυνήγι. Εάν ο αριθμός των δελφινάριων στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμείνει ο ίδιος ή αυξηθεί, η σύλληψη περισσότερων ελεύθερων δελφινιών θα είναι αναπόφευκτη.

Την αντίθεσή τους σε αυτή την αποτρόπαιη σφαγή θα δηλώσουν την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011, πολίτες σε όλο τον κόσμο συμμετέχοντας σε μία παγκόσμια κινητοποίηση με διαμαρτυρίες έξω από Ιαπωνικές πρεσβείες σε διάφορες χώρες.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αφιερώνουν την ημέρα αυτή σε όσα δελφίνια αφαιρέθηκαν με βίαιο τρόπο από το φυσικό τους περιβάλλον και βρίσκονται σήμερα φυλακισμένα στο Αττικό Πάρκο, και καλούν τους πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα και να μην επισκέπτονται επιχειρήσεις που στηρίζουν το κυνήγι των δελφινιών και εμπορεύονται το αναφαίρετο δικαίωμα της ελευθερίας.

Εκφράζουμε επίσης την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη και εξωφρενική ανοχή της πολιτείας στην λειτουργία του δελφινάριου και επιφυλασσόμεθα για περαιτέρω ενέργειες ώστε να τιμωρηθεί παραδειγματικά κάθε υπεύθυνος για την συνεχιζόμενη έως σήμερα ανεξέλεγκτη λειτουργία του.

Δηλώνουμε επίσης την αμέριστη συμπαράστασή μας στους αγώνες των ακτιβιστών και ευχόμαστε η περσινή χρονιά κυνηγιού δελφινιών στην Ιαπωνία να ήταν η τελευταία.

http://savejapandolphins.org/blog/

http://www.countdowntocove.com/

http://www.thecovemovie.com/_blog/Blog

Θεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια: