30.8.11

Ανησυχία του ΤΕΕ για την ηλεκτροκίνηση Βόλου - Λάρισας...


magnesianews.gr
Εκτός χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ μένει το έργο της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Βόλου - Λάρισας, όπως προκύπτει από απάντηση του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, σε απάντηση βγουλευτών της Μαγνησίας και το ΤΕΕ, με επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, ζητά να...

ενσκήψει πάνω στο έργο ώστε να υλοποιηθεί, αλλιώς θα αποτελέσει ακόμη ένα χτύπημα στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας.


Όπως επισημαίνει στην επιστολή του το ΤΕΕ, με αλλεπάλληλες δηλώσεις χρόνια τώρα, τόσο από το ΟΣΕ, όσο και από κυβερνητικούς παράγοντες υπάρχει η δέσμευση ότι η σχετική μελέτη προχωρεί κανονικά, αν και ποτέ δεν την είδε κανείς και δεν γνωρίζει σε ποιο στάδιο βρίσκεται.
«Επομένως σε αυτό το θέμα δεν μπορούμε να υποθέσουμε τίποτα άλλο εκτός από ένα συνεχή εμπαιγμό μας, με απόκρυψη της αλήθειας, η οποία είναι ότι και στο θέμα της μελέτης τα τελευταία χρόνια υπήρξε πλήρης αδράνεια», αναφέρει το τοπικό τμήμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου.
Σύμφωνα με την επιστολή, ο υφυπουργός δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια εξασφάλισης της χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου της ηλεκτροκίνησης μέσω και του προγράμματος «JESSICA», την οποία έχει αναλάβει η ΓΑΙΑ ΟΣΕ, με τη συνδρομή του ΟΣΕ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των Δήμων Βόλου και Λάρισας και του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.


Το ΤΕΕ εκτιμά ότι η λύση μέσω του προγράμματος «JESSICA» τελείως ανέφικτη, δεδομένου ότι το πρόγραμμα αυτό αναζητεί κατ’ ουσία ιδιώτες επενδυτές. Επιπλέον τους τελευταίους μήνες υπήρχε συνεχής αδικαιολόγητη μείωση των δρομολογίων μεταξύ Βόλου και Λάρισας, γεγονός που θα δημιουργήσει επιβατική απαξίωση, επισημαίνει.


Η ηλεκτροκίνηση Βόλου - Λάρισας ως προτεραιότητα, αποτελεί το υπ΄ αριθμόν ένα έργο για την περιοχή μας και μετά την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων έχει χαρακτηρισθεί από όλους τους φορείς της Μαγνησίας το μεγαλύτερο αντισταθμιστικό έργο με πραγματικό όφελος τόσο για το Νομό Μαγνησίας, όσο και για ολόκληρη της Θεσσαλία, τονίζει το ΤΕΕ.

Σύμφωνα με την επιστολή προς τον υπουργό, η μη ένταξη στο ΕΣΠΑ του παραπάνω έργου το παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες. Άλλος τρόπος χρηματοδότησής του κατά την άποψη των μηχανικών, δεν υπάρχει και η Μαγνησία καταδικάζεται σε υπανάπτυξη και υποβάθμιση, ενώ θα συνεχιστεί η ατέρμονη ταλαιπωρία βολιωτών και Θεσσαλών πολιτών.
«Είναι χρέος σας να ενσκήψετε πάνω στο συγκεκριμένο έργο ώστε να υλοποιηθεί, αλλιώς θα αποτελέσει ακόμη ένα χτύπημα στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας.

Η δέσμευση που υπάρχει ότι το ΕΣΠΑ θα κατευθυνθεί σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική Περιφέρεια σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτείται αποκλειστικά ο σιδηροδρομικός άξονας Αθήνας - Θεσσαλονίκης», καταλήγει η επιστολή του ΤΕΕ.
Η επιστολή κοινοποιήθηκε προς τους βουλευτές της Μαγνησίας, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δημ. Αλεξόπουλο και τον δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: