31.8.11

Μέχρι τέλους θα επιμείνει η Φινλανδία στις εγγυήσεις...


«Η Φινλανδία δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τον στόχο της για εξασφάλιση εγγυήσεων προκειμένου να συμμετάσχει στη νέα δανειοδότηση της Ελλάδας», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ζίρκι Κατάινεν διαψεύδοντας φήμες περί ... του αντιθέτου.

«Αν θέλουμε να μας ακούν, πρέπει να είμαστε εποικοδομητικοί... Θα πρέπει να προωθήσουμε μέχρι το τέλος το ζήτημα των εγγυήσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο φινλανδός πρωθυπουργός έπειτα από συνάντηση που είχε με στελέχη του Κόμματος της Εθνικής Συμμαχίας του οποίου ηγείται. «Στόχος της κυβέρνησης είναι η ενδυνάμωση της διεθνούς επιρροής που έχει η Φινλανδία», πρόσθεσε ο Κατάινεν.

Πολλές κυβερνήσεις της ευρωζώνης έχουν ασκήσει πιέσεις στο Ελσίνκι προκειμένου να εγκαταλείψει τα σχέδιά του για την εξασφάλιση εγγυήσεων από την Αθήνα και να μην εφαρμόσει την σχετική διμερή συμφωνία. Την περασμένη Παρασκευή ο βρετανικός Observer είχε δημοσιεύσει εκτεταμένο άρθρο του Αντριου Ρέτμαν με τον εύγλωττο τίτλο «Η Φινλανδία υπό το βάρος γερμανικών πιέσεων εγκαταλείπει την συμφωνία με την Ελλάδα για την παροχή εγγυήσεων».

Ο βρετανός αρθρογράφος επεκαλείτο πληροφορίες που συνέλεξε από στενό συνεργάτη της υπουργού Οικονομικών της Φινλανδίας Γιούτα Ουρπιλάινεν. Ο συνεργάτης της Ουρπιλάινεν, που μίλησε υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα κατονομαστεί, φέρεται να είχε δηλώσει ότι «η συμφωνία στην οποία είχαμε καταλήξει με την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα δεν ισχύει πλέον, αλλά συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση άλλης λύσης».
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: