31.8.11

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υπέρ Τατούλη για προεδρία ΕΝΠΕ...


Σε συναίνεση φαίνεται πως οδηγούνται τα δύο μεγάλα κόμματα, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr, ως προς το πρόσωπο του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), συγκλίνοντας σε αυτό του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.
Σύμφωνα...,
λοιπόν, με το δημοσίευμα, μετά την παιδεία, η ανάπτυξη φαίνεται ότι θα είναι ο δεύτερος τομέας στον οποίο θα υπάρξει συνεργασία. Κι αυτό, γιατί το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκονται πολύ κοντά στο να επιλέξουν ως πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.
Συμμαχία
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ήδη γίνει κάποιες διερευνητικές επαφές του κ. Τατούλη με πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού (μάλιστα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου επρόκειτο να συναντηθεί το Σάββατο στην Ελαφόνησο με τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος τελικά έκανε ολιγοήμερες διακοπές στην Καρδαμύλη). Θεωρείται απαραίτητο ένα άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ στην Κεντροδεξιά, ενώ ο ίδιος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχει δηλώσει ότι είναι θετικός και δεν αποκλείεται η σχετική ανακοίνωση να γίνει σε λίγες ημέρες.
Επιπλέον, υπάρχουν σκέψεις κάτι τέτοιο να γίνει στη ΔΕΘ, προκειμένου, μιας και ο πρωθυπουργός δεν έχει να ανακοινώσει τις συνήθεις παροχές, να επικεντρώσει, μεταξύ άλλων, στη συναίνεση στο μεγάλο θέμα της ανάπτυξης, για το οποίο συμφωνούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και έχει αποτελέσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο σημείο αιχμής στην κριτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ν.Δ.: Στηρίζουν οι περιφερειάρχες, μένει η Συγγρού
Στην άλλη πλευρά, όπως αναφέρει το «aftodioikisi.gr», στη Συγγρού, δεν έχουν ακόμη ληφθεί σχετικές αποφάσεις. Καθότι μειοψηφία στην ΕΝΠΕ, αναμένουν τις κινήσεις του κυβερνώντος κόμματος. Ωστόσο, θεωρείται δύσκολο να πουν «όχι» σε μια τέτοια πρόταση, με δεδομένο ότι σχεδόν το σύνολο των περιφερειαρχών που στηρίχθηκαν από τη Ν.Δ. φαίνεται να στηρίζουν την εν λόγω λύση. Οι δε σχέσεις των κ.κ. Σαμαρά και Τατούλη, παρότι άκρως εχθρικές πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, έχουν εξομαλυνθεί και τόσο ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που στήριξε επίσημα τον Π. Τατούλη προεκλογικά, όσο και η Ντ. Μπακογιάννη, που το έκανε ανεπίσημα (άλλωστε, η Δημοκρατική Συμμαχία δεν είχε ακόμη ιδρυθεί), στηρίζουν αναφανδόν τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και θα είναι πολύ δύσκολο για τον Α. Σαμαρά να πει «όχι», αν είναι επιλογή και του ΠΑΣΟΚ.
Αντιδράσεις σε αυτή την επιλογή αναμένονται από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, που θεωρεί αυτονόητο ότι ως επικεφαλής της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας θα είναι εκείνος ο νέος πρόεδρος της.
radio936.blogspot με πληροφορίες από το 'Θάρρος'

Δεν υπάρχουν σχόλια: