31.8.11

O Θύμιος ξαναπαίρνει τ' όπλο του...


Αναζωπυρώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ταξιτζήδων για την απελευθέρωση του επαγγέλματος. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ιδιοκτητών ταξί, Θύμιος Λυμπερόπουλος, επιτέθηκε με σφοδρότητα στο... Γιάννη Ραγκούση, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση απόφασης του ΣτΕ υπέρ της πλήρους απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, που οδήγησε σε μετωπική του υπουργού Υποδομών με τον προκάτοχό του, Δημήτρη Ρέππα.

Μιλώντας έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη λεωφόρο Συγγρού, ο Θ. Λυμπερόπουλος πήρε το μέρος του Δημ. Ρέππα, κάνοντας λόγο για "σκάνδαλο παραποίησης" από πλευράς του υπουργείου Υποδομών της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς και για "ακατανόητη και σκανδαλώδη διοχέτευση πληροφοριών".

"Με μια μεθόδευση μέσα από 'παπαγαλάκια' θέλησε να περάσει ότι δικαιώνεται και ήταν πολύ σωστή η απάντηση του κ. Ρέππα", δήλωσε. Αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά των σχεδιασμών του υπουργού, υποστηρίζοντας ότι ο κλάδος που εκπροσωπεί δικαιώθηκε και από τα πέντε κόμματα της Βουλής και αμφισβήτησε ευθέως ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει το "πράσινο φως" για την πλήρη απελυθέρωση του επαγγέλματος. Αντιθέτως, ισχυρίστηκε ότι διαθέτει πληροφορίες ότι ο Γ. Παπανδρέου "έβαλε τον ερασιτεχνισμό του κ. Ραγκούση σε ένα χρονοδιάγραμμα".

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων, διευκρινίζοντας ότι θα περιμένει πρώτα τις αποφάσεις τις κυβέρνησης.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: