26.9.11

Οι 100 πιο επιδραστικοί άνθρωποι στον κόσμο του βιβλίου...


Μία λίστα με τους 100 πιο ισχυρούς και επιδραστικούς ανθρώπους στον χώρο του βιβλίου παγκοσμίως εξέδωσαν από κοινού οι βρετανικές εφημερίδες Guardian και Observer, στην ... κορυφή της οποίας βρίσκεται ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη συγγραφέα του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Στην Τρίτη θέση ακολουθεί ο Λάρι Πέιτζ, διευθύνων σύμβουλος της Google, ενώ στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται ακόμα οι Τζέιμς Ντοντ και Αλεξάντερ Μάμουτ, τα «μεγάλα κεφάλια» της αλυσίδας βιβλιοπωλείων Waterstone’s, ο συγγραφέας Τζέιμς Πάτερσον, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, αλλά και ο σεφ Τζέιμι Όλιβερ.

Εντύπωση προκαλεί η παρουσία του «φαντάσματος του Στιγκ Λάρσον» (όπως αναφέρεται) στο νούμερο 18, ενώ πιο χαμηλά βρίσκονται γνωστοί συγγραφείς όπως ο Τέρι Πράτσετ (#28), ο Φίλιπ Πούλμαν (#38), ο Σαλμάν Ρουσντί (#45), ο Φίλιπ Ροθ (#58), η Στέφανι Μέγιερ (#61), Τζον Λε Καρέ (#74) και πολλοί άλλοι.

Την πλήρη λίστα των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων στον χώρο του βιβλίου μπορείτε να την βρείτε σκολουθώντας το link: http://www.guardian.co.uk/books/datablog/2011/sep/23/books-power-100-list?INTCMP=ILCNETTXT3487 Indexonline
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: