29.9.11

Β. Σόιμπλε: Στις 13 Οκτωβρίου η απόφαση για την έκτη δόση...


Στις 13 Οκτωβρίου θα ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, όπως αποκάλυψε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σήμερα ενώπιον του... γερμανικού κοινοβουλίου.

Η εκταμίευση της δόσης θα καταστεί δυνατή μόνο εφόσον η χώρα πληροί τους όρους που έχουν τεθεί από την τρόικα, ανέφερε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας πως η απόφαση παραμένει ανοιχτή.

Αναφερόμενος στην ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε ότι όλες οι αλλαγές θα πρέπει να εγκριθούν από το γερμανικό κοινοβούλιο, ενώ χαρακτήρισε «άσεμνες» τις φήμες περί αύξησης της γερμανικής συνεισφοράς πάνω από τα 211 δισ. ευρώ.

Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, ανέφερε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, προειδοποιώντας ότι η νευρικότητα των αγορών θα μπορούσε να μεταδοθεί στην πραγματική οικονομία. Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν όσο το δυνατόν ταχύτερα οι προτάσεις της Κομισιόν για τον φόρο επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: