8.9.11

Στον εισαγγελέα για την απαγωγή της 14χρονης...



Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι επτά συλληφθέντες για την απαγωγή της 14χρονης Δ.Τ., αδελφής γνωστού μπασκετμπολίστα, η οποία είχε εξαφανιστεί από τις 24 Αυγούστου στα Καμίνια Πειραιά.Οπως έγινε γνωστό χθες το πρωί συνελήφθη ένας 30χρονος από το Κονγκό, ο οποίος είχε... απαγάγει την 14χρονη με την θέλησή της, αποπλανώντας την και την παρακρατούσε σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Μαζί του συνελήφθησαν άλλοι έξι αλλοδαποί, υπήκοοι Κονγκό, οι οποίοι διέμεναν στο διαμέρισμα και αντιστάθηκαν κατά τη διάρκεια της εισόδου των αστυνομικών στο χώρο.

Ειδικότερα, μετά την προ 14 ημερών δήλωση εξαφάνισης της 14χρονης ημεδαπής από τους οικείους της, αναζητήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κι εντοπίστηκε το προφίλ της ανήλικης στο Facebook.

Από τη συνεργασία της Δίωξης με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας γνωστοποίησαν τα ηλεκτρονικά ίχνη της 14χρονης, από την ψηφιακή ανάλυση των οποίων προέκυψε ότι η ανήλικη είχε συνδεθεί στο διαδίκτυο από ίντερνετ καφέ της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα.

Από τις έρευνες στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή εμφάνισης των ηλεκτρονικών ιχνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν το διαμέρισμα που κρατούνταν η ανήλικη.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο διαμέρισμα και των ερευνών που διενεργήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε η ανήλικη, ο 30χρονος αλλοδαπός απαγωγέας καθώς και οι έξι ομοεθνείς του.

Εξετάζεται ο βαθμός και το είδος συμμετοχής των υπολοίπων αλλοδαπών συλληφθέντων στην υπόθεση.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: