14.9.11

Παραίτηση του Γερμανού Επιτρόπου Ενέργειας ζητούν 150 ευρωβουλευτές...


Με αφορμή δηλώσεις του για τις υπερχρεωμένες χώρες της Ε.Ε...
Την παραίτηση του Γερμανού Επιτρόπου για την Ενέργεια Γκίντερ Έτινγκερ ζητούν 150 ευρωβουλευτές με αφορμή την πρόσφατη πρόταση του Επιτρόπου να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών, μπροστά στα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ...
κοινή τους επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν ότι μια τέτοια κίνηση θα συμβόλιζε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει χάσει τα ιδεώδη και τους στόχους της. "Κανένα από αυτά δεν αφήνει χώρο για συμβολική ταπείνωση ευρωπαϊκών εθνών, ανεξάρτητα από τα διοικητικά, δημοσιονομικά ή άλλα αμαρτήματα που οι κυβερνήσεις τους έχουν ενδεχομένως διαπράξει", επισημαίνεται στην επιστολή.

"Κάθε πραγματικός υπέρμαχος της Ευρώπης είναι όντως περήφανος να βλέπει όλες τις σημαίες μας να κυματίζουν η μια δίπλα στην άλλη, ενωμένες στη διαφορετικότητα, σε εποχές καλές και κακές. Όποιος προτείνει να το αλλάξουμε αυτό, δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει τι αφορά το Ευρωπαϊκό Ιδεώδες και δεν είναι κατάλληλος Ευρωπαίος Επίτροπος. Ο κ. Ετινγκερ οφείλει, είτε να ανακαλέσει και να επανορθώσει τις δηλώσεις του, είτε να παραιτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή", επισημαίνουν οι ευρωβουλευτές στο κείμενό τους.

Τη σχετική πρωτοβουλία είχε ο Πορτογάλος ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ρούι Ταβάρες, ο οποίος μέσα σε δύο ημέρες συγκέντρωσε τις υπογραφές 150 ευρωβουλευτών απ' όλες τις πολιτικές ομάδες και σχεδόν όλες τις χώρες της ΕΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: