7.9.11

Διορία έως τις 15 Σεπτεμβρίου για τα κλειστά επαγγέλματα...


Έως τις 15 Σεπτεμβρίου δίνει διορία το υπουργείο Οικονομικών στα συναρμόδια υπουργεία (Υποδομών - Μεταφορών,Υγείας, Δικαιοσύνης, κ.λπ.), προκειμένου να συμμορφωθούν με τον νόμο για τα κλειστά επαγγέλματα.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι ... πρέπει να καταγραφεί εξ αρχής κάθε περιορισμός που ζητείται και παράλληλα, να αιτιολογηθεί η διατήρηση του φραγμού, η οποία θα είναι αποδεκτή μόνο για «επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Σύμφωνα με τη σχετική επιστολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Ηλία Πλασκοβίτη -η οποία εκτός από τα άλλα υπουργεία εστάλη και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού- τα αιτήματα των υπουργείων θα δοθούν στο υπουργείο Οικονομικών. Ταυτόχρονα, όμως, θα αποσταλούν και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα κρίνει εάν η διατήρηση κάποιων φραγμών σε ορισμένα επαγγέλματα είναι επιβεβλημένη.

Υπενθυμίζεται, ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου χθες, δήλωσε ότι θα ανοίξουν όλα τα κλειστά επαγγέλματα νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες, ενώ ξεκαθάρισε πως ο διάλογος με τους αρμόδιους φορείς θα διαρκέσει πολύ λιγότερο απ’ ό,τι αρχικά είχε καθοριστεί.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: