2.9.11

Aπέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης μέσα στο 2012...


Όσον αφορά στα δημοσιονομικά μεγέθη και στους στόχους που έχουν τεθεί, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι το θέμα που κυριάρχησε στις συζητήσεις με την τρόικα ήταν η μεγαλύτερη των ... προβλέψεων ύφεση, η οποία εκτίμησε ότι θα κλείσει κοντά στο 5%. Επέρριψε εμμέσως την ευθύνη για την απόκλιση στην τρόικα, λέγοντας ότι η ύφεση είναι "βαθύτερη από εκείνη που οι θεσμικοί μας εταίροι είχαν διαβλέψει".

Επί της ουσίας απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης μέσα στο 2012.

Υποστήριξε ότι "ο στόχος του ελλείμματος αναπροσαρμόζεται αυτόματα λόγω της ύφεσης" και επανέλαβε ότι η εφαρμογή των ψηφισμένων μέτρων θα φέρουν την Ελλάδα πολύ κοντά στους στόχους.

Παραδέχτηκε ότι η ύφεση δεν ευθύνεται για όλες τις αστοχίες και σημείωσε ότι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι η προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ο υπουργός υπερασπίστηκε των χειρισμών του στο ζήτημα της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, επιμένοντας ότι δεν ήταν υπεύθυνη.

"Tίποτα δεν θα ήταν πιο υπονομευτικό και βλαπτικό από το να προκαλέσουμε πολιτική αστάθεια", απάντησε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γ. Ζανιάς θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε σύσκεψη στις Βρυξέλλες για την κρίση χρέους, την ερχόμενη Δευτέρα.
Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: