8.9.11

ΚΡΗΤΗ: Με τους 3 ανήλικους ξεκίνησαν οι απολογίες των οπαδών...


Για τα επεισόδια που οδήγησαν στο θάνατο του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη...
Κατάθεση στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης για τη φονική επίθεση σε βάρος του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη ενδέχεται να κληθούν να δώσουν, όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, εκπρόσωποι του αθλητικού σωματείου Ερασιτέχνη ΟΦΗ και...
του ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου συνδέσμου φίλων ΟΦΗ.

Η αστυνομική προανάκριση ουσιαστικά δείχνει την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει η τακτική ανάκριση, διευρύνοντας το πεδίο της έρευνας και ως προς το ρόλο τέτοιων χώρων.

Ειδικότερα στο διαβιβαστικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου γίνεται ειδική αναφορά στα δύο σωματεία. Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Ο χώρος όπου στεγάζεται το σωματείο συνδέσμου φιλάθλων ΟΦΗ, επί της οδού Κανδάνου, σε ισόγειο οίκημα του ποδοσφαίρου Θ. Βαρδινογιάννης, το οποίο διαχειρίζεται το αθλητικό σωματείο Ερασιτέχνη ΟΦΗ βρισκόταν σε λειτουργία και χρησιμοποιήθηκε ως τόπος συνάντησης των αντίστοιχων οπαδών κατά την αναχώρηση και επιστροφή τους από τον τόπο εκδήλωσης της συμπλοκής».

Σε άλλο σημείο επίσης αναφέρεται: «Όπως προέκυψε από την συνολική έρευνα της υπηρεσίας μας, ο χώρος του Σωματείου, ο οποίος βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον τόπο εκδήλωσης της συμπλοκής, χρησιμοποιήθηκε από τα μέλη και τους εκπροσώπους του για την προετοιμασία και εκδήλωση της συμπλοκής».

Σήμερα οι απολογίες

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε λίγο μετά τις 09.00 η μαραθώνια διαδικασία των απολογιών των κατηγορουμένων στη φονική συμπλοκή. Η διαδικασία ξεκινά με τους τρεις ανήλικους, ενώ παρόντες στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου είναι και οι γονείς τους που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κατηγορούμενοι θα οδηγούνται κατά ομάδες στα δικαστήρια και δεν θα οδηγηθούν όλοι μαζί. Είναι πιθανόν μάλιστα οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων να απολογηθούν τελικά αύριο Παρασκευή λόγω συλλαλητηρίου για την παιδεία που διοργανώνεται περίπου στις 10.00 από φοιτητές στο Ηράκλειο.

Εν τω μεταξύ σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον 22χρονο, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία συμμετείχε στη δολοφονία του Γιάννη Ρουσάκη. Σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Επίσης, όπως και ο 24χρονος, αντιμετωπίζει δύο ακόμα κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων.

Εν τω μεταξύ ο νεαρός εξακολουθεί να κρύβεται παρά τις προτροπές των συγγενών του να παραδοθεί. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να εμφανιστεί για να απολογηθεί, μαζί με τον 24χρονο.
Ευαγγελία Καρεκλάκη
Cretalive, ΠΑΤΡΙΣ -

Δεν υπάρχουν σχόλια: