24.9.11

Γεύση από πόλη χωρίς Ι.Χ.- Κλειστό σήμερα το ιστορικό κέντρο της Πάτρας μέχρι τις 3 το μεσημέρι ...


Κλειστό θα είναι σήμερα το Σάββατο το ιστορικό κέντρο της Πάτρας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Πατρέων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που φέτος έχει θέμα: «Εναλλακτικοί Τρόποι Μετακίνησης». Ο Δήμος Πατρέων επιδιώκει να... ευαισθητοποιήσει τους Πατρινούς και να αναδείξει την περιβαλλοντική διάσταση της χρήσης των μέσων.

Για αυτό καλεί όλους τους πολίτες να κατέβουν σήμερα 24 στο κέντρο της Πάτρας που θα είναι απαλλαγμένο από τα αυτοκίνητα και να δοκιμάσουν για λίγες ώρες την πόλη του αύριο. Από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, το ιστορικό κέντρο της πόλης, δηλαδή όλες οι οδοί που περικλείονται μεταξύ των οδών Κορίνθου, Κολοκοτρώνη, Όθωνος Αμαλίας και Γούναρη θα αποκλειστεί συμβολικά για τα ΙΧ. (σ.σ. οι οδοί Κολοκοτρώνη, Όθωνος Αμαλίας, Γούναρη και Κορίνθου θα είναι ανοικτές).

Η επιλογή της περιοχής αποκλεισμού συμπίπτει με το τμήμα του κέντρου που η πρόσφατη πολεοδομική μελέτη υποδεικνύει δυνητικά ως περιοχή προς πεζοδρόμηση και συνολική ανάπλαση.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Παράλληλα ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων έχει αναλάβει να δώσει χρώμα και ζωντάνια στη γιορτή, δημιουργώντας μικρές και μεγαλύτερες εστίες πολιτισμού. Μουσική, χρώματα και χορός από σχήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού, συγκροτήματα και καλλιτέχνες της πόλης μας θα δώσουν το σύνθημα για μια γιορτή από τις 10 το πρωί έως και το απόγευμα.

Μουσικές από διαφορετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που θα έχουν εγκατασταθεί σε επιλεγμένα σημεία του ιστορικού κέντρου, θα παίζουν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, ενώ στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου θα βρίσκεται σε εξέλιξη εικαστικό δρώμενο στο οποίο πρωταγωνιστές θα είναι τα παιδιά. Με πολύχρωμα μολύβια θα μπορούν να στείλουν τα δικά τους μηνύματα για μια πόλη ανοικτή και φιλική προς όλους. Το σύνθημά τους θα είναι «Η πόλη μας ανήκει!».

Τα στέκια των ραδιοφωνικών σταθμών θα βρίσκονται: TOP FM μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο, KISS FM στην πλατεία Όλγας, Ράδιο Γάμμα στη διασταύρωση Πατρέως και Ρήγα Φεραίου, Mojo Radio στο πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου (Ζάρας).

thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: