28.9.11

Στην Αθήνα οι 3 «σκληροί» της Τρόικας...


Σε λίγες ώρες προσγειώνονται στην Αθήνα μετά από απουσία σχεδόν 28 ημερών οι 3 σκληροί τεχνοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως... επιβεβαίωσε η Κομισιόν.

Μετά τη λήψη των ιδιαίτερα επώδυνων και άδικων μέτρων που ελήφθησαν από την ελληνική κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες οι κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς εκτίμησαν ότι έφτασε η ώρα να έλθουν στην Ελλάδα προκειμένου να επαναξιολογήσουν την όλη κατάσταση και στην συνέχεια να δώσουν (εκτός απρόοπτου) το πράσινο φως για την εκταμίευση της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ προκειμένου να μην κηρύξει η χώρα στάση πληρωμών.

Τα 3 «αφεντικά» της τρόικας έρχονται από διαφορετικά σημεία του πλανήτη (Ουάσινγκτον, Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη) και ως εκ τούτου οι ώρες άφιξης τους είναι διαφορετικές.

Πάντως σε κάθε περίπτωση έως αργά το απόγευμα θα έχουν προσγειωθεί στο Ελ. Βενιζέλος και οι τρεις και έως εκ τούτου δεν αποκλείεται οι συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο να ξεκινήσουν άμεσα ίσως πριν τα μεσάνυχτα.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε επίσης ότι το Eurogroup θα συνεδριάσει άλλη μια φορά μέσα στον Οκτώβριο προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας και να εξετασθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης των δανείων. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το Eurogroup θα πραγματοποιήσει άλλη μία συνεδρίαση όσο το δυνατόν νωρίτερα, πάντως μέσα στον Οκτώβριο, προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση στην Ελλάδα και να εξετάσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης», δήλωσε.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: