8.9.11

Προς τα 400 δισ. βαδίζει το πακέτο Ομπάμα κατά της ανεργίας...


Την Πέμπτη θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της ανεργίας ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Σε ομιλία που θα δώσει στο Κογκρέσο θα ανακοινώσει το πακέτο μέτρων, ύψους έως 400 δισ. δολάρια.

Τα χρήματα θα... εξοικονομηθούν, σύμφωνα με το CNN, όταν κλείσουν «εταιρικά παραθυράκια» και με την αύξηση της φορολογίας στους πλουσιότερους Αμερικανούς, δήλωσε πηγή των Δημοκρατικών.

Την Τετάρτη το CNN είχε ανακοινώσει ότι το πακέτο θα είναι ύψους 300 δισ. δολαρίων, ενώ σήμερα αναφέρει ότι το τελικό ποσό θα βρίσκεται κάπου ανάμεσα στα 300 και 400 δισ. δολάρια.

Οι προτάσεις του Ομπάμα θα αφορούν δαπάνες στην κατασκευή έργων υποδομής, στοχευμένες μειώσεις φόρων και βοήθεια σε τοπικές κυβερνήσεις.

«Θα προτείνω τρόπους για να κάνω την Αμερική να εργαστεί και πάλι, τρόπους με τους οποίους θα συμφωνούν και τα δύο κόμματα, γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να εργαστούμε μαζί για να λύσουμε τα προβλήματά μας» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε πρόσφατη ομιλία του στο Ντιτρόιτ.

Το θέμα της ανεργίας αποτελεί «αγκάθι» για την κυβέρνηση Ομπάμα, καθώς ξεκινά η προεκλογική περίοδος για το 2012. Τα ποσοστά του Αμερικανού προέδρου βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο από την εκλογή του.

Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε στο 9,1% τον μήνα Αύγουστο.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: