9.9.11

40.000 ανέργους θα δημιουργήσει η Bank of America...


Στελέχη της Bank of America Corp (BofA) συζητούν την κατάργηση περίπου 40.000 θέσεων εργασίας σε ένα πρώτο κύμα αναδιοργάνωσης της τράπεζας, σύμφωνα με... την εφημερίδα The Wall Street Journal, που επικαλείται στελέχη της που γνωρίζουν το περιεχόμενο του σχεδίου.

Ο αριθμός των περικοπών θέσεων εργασίας δεν είναι ο τελικός και ενδέχεται να αλλάξει. Η αναδιοργάνωση θα μειώσει το συνολικό εργατικό δυναμικό της τράπεζας -- ανέρχεται σε 280.000 -- μέσα σε μερικά χρόνια, ανέφερε η Τζέρναλ. Εκπρόσωπος της τράπεζας δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλια στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ως πριν από λίγο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στελέχη του διοικητικού συμβουλίου της BofA συναντήθηκαν χθες στην πόλη Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα, όπου εδρεύει η τράπεζα, και αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου σήμερα για να λάβουν οριστικές αποφάσεις για τις περικοπές, μετά από πέντε μήνες σχετικών συζητήσεων.

Επενδυτές πίεζαν την τράπεζα να βελτιώσει τις επιδόσεις της μετά τις ζημίες που κατέγραψε τα τέσσερα από τα τελευταία έξι τρίμηνα και η τιμή της μετοχής της έχει υποχωρήσει κατά περίπου 50% εφέτος.

Η Ουόλ Στριτ Τζέρναλ αναφέρει πως οι προτάσεις για την μείωση των θέσεων εργασίας ξεπερνά την τελευταία ανάλογη κίνηση της BofA, το 2008, όταν είχε ανακοινώσει 30.000-35.000 μειώσεις μέσα σε τρία χρόνια. Η κίνηση εκείνη είχε αφορμή την οικονομική επιβράδυνση και την εξαγορά της εταιρίας Merrill Lynch & Co.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η εφημερίδα Charlotte Observer έγραψε ότι στελέχη της BofA συζητούν σχέδια για την μείωση του εργατικού δυναμικού της τράπεζας κατά άλλες 25.000-30.000 θέσεις εργασίας.

Ο Μπράιαν Μόινιχαν είχε αναφέρει σε ένα μνημόνιό του προς τους εργαζόμενους την 18η Αυγούστου ότι θα μειώνονταν οι θέσεις εργασίας έως και 3.500 καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των προβληματικών στεγαστικών δανείων, αξίας έως και 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Τράπεζες στις ΗΠΑ και στην ΕΕ έχουν ανακοινώσει εφέτος πάνω από 70.000 απολύσεις ή/και μειώσεις θέσεων εργασίας, οι περισσότερες από αυτές σε μια περίοδο τριών ως τεσσάρων ετών.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: