16.9.11

Πάτρα: Στο διαδίκτυο τα ονόματα μαθητών που χρωστούν ακόμη και 5- 10 ευρώ!...


Στο διαδίκτυο αποφάσισε να αναρτήσει τα ονόματα των ανηλίκων μαθητών που χρωστούν μικροποσά για τις μετακινήσεις τους με τα λεωφορεία σχολείο της Πάτρας.

Όποιος μπει στην ιστοσελίδα του Πειραματικού Σχολείου Πατρών, θα δει δημοσιευμένα τα ονόματα μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, των οποίων οι γονείς οφείλουν ποσά...

για τη μεταφορά τους με λεωφορεία σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα "Κόσμος".

Παρόλο που η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων έχει απαγορεύσει ακόμη και την δημοσιοποίηση του καταλόγου με τις οφειλές κοινοχρήστων σε πολυκατοικίες, το συγκεκριμένο σχολείο εκθέτει στο Διαδίκτυο τους ίδιους τους μαθητές του, και μάλιστα για ευκαταφρόνητα ποσά (της τάξεως των 5 με 10 ευρώ)

Τη σχετική ανάρτηση μάλιστα, όλως περιέργως, έχει κάνει ο ίδιος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Η ανάρτηση και δημοσιοποίηση των οφειλών μοιάζει με τιμωρία, είναι κάτι σαν και αυτό που έπραξε προ ημερών το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που οφείλουν στο Δημόσιο.

Ανάμεσα στα ονόματα των "μικρών οφειλετών", είναι και παιδιά γνωστών για την οικονομική τους επιφάνεια Πατρινών, οι οποίοι λογικά εξ' αμελείας δεν έχουν καταβάλει τα 5 ή 10 ευρώ.

Αναμένεται η απάντηση των ίδιων των γονέων και το κατά πόσο θα κινηθούν δικαστικά για το εν λόγω θέμα.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: