16.9.11

ΠΑΤΡΑ: Υπερωρίες στον Ιατρικό Σύλλογο... 5100 ευρώ...


Η αναφορά της πρώην προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Κατερίνας Γατοπούλου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. έπεσε σα «βόμβα». Υπάλληλος του ιατρικού συλλόγου πληρώθηκε «υπερωρίες» για τις τελευταίες εκλογές της 19ης Ιουνίου 2011... με το ποσό των 2.000 ευρώ! Ο «Κόσμος» δεν στάθηκε εκεί. Επέκτεινε την έρευνά του και οι...


αποκαλύψεις είναι πραγματικά συγκλονιστικές.
Τέσσερις υπάλληλοι του Ιατρικού Συλλόγου πληρώθηκαν υπερωριακά ποσά που ξεκινούν από 800 και φθάνουν τις 2000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει σήμερα και ο "Κόσμος", υπάλληλος έλαβε το ποσό των 2.000 ευρώ, άλλος 1.500 και άλλοι δύο από 800 ευρώ!

Δεν γνωρίζουμε σε πόσες ώρες υπερωριακής εργασίας αντιστοιχούν τα παραπάνω ποσά, αλλά -αν μη τι άλλο- φαίνονται υπέρογκα και ιδιαίτερα... εν μέσω κρίσης!

Τα συγκεκριμένα χρήματα πληρώνει ο Ιατρικός Σύλλογος μέσω των εισφορών - συνδρομών των μελών του και ήδη αρκετοί γιατροί έχουν αντιδράσει πληροφορούμενοι τα υπέρογκα ποσά.


Η Κατερίνα Γατοπούλου έκανε την καταγγελία χωρίς να επεκταθεί σε λεπτομέρειες, σεβόμενη τα προσωπικά δεδομένα των υπαλλήλων. Κατήγγειλε, όμως, το υπέρογκο των ποσών, τη στιγμή που ο Ιατρικός Σύλλογος βάζει χρήματα στο ταμείο του μόνο από τις εισφορές των μελών του, τη στιγμή μάλιστα που όλοι οι γιατροί και ιδίως οι ιδιώτες με την πολύμηνη μη πληρωμή των ασφαλιστικών ταμείων έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο. Και από την άλλη οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ γιατροί έχουν υποστεί τις γνωστές περικοπές μισθών.


Ιδιώτες προσφεύγουν στον Εισαγγελέα;
Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιώτες γιατροί έχουν εκφραστεί ακόμη και με διάθεση προσφυγής στον Εισαγγελέα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το νέο προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου (Απόστολος Σωτηρούδης - Άννα Μαστοράκου - Μαριάννα Σταματιάδου κ.ά.) δεν είχαν ιδέα για όλα τα παραπάνω. Υπεύθυνη είναι η παλαιά διοίκηση του συλλόγου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ιατρικός Σύλλογος απασχολεί για οικονομικό ζήτημα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Πάτρας. Είναι γνωστό ότι πριν από χρόνια ο σύλλογος είχε εμπλακεί σε δικαστικές περιπέτειες με ζητήματα υπαλλήλων. Απομένει να δούμε τη θέση που θα λάβει η νέα διοίκηση του Συλλόγου και αν το θέμα θα ξεπεραστεί «εσωτερικά» ή θα λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: