16.9.11

Τον Οκτώβριο οι αποφάσεις για την 6η δόση του δανείου, λέει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ...


Τον Οκτώβριο θα ληφθούν οι αποφάσεις για την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της... συνεδρίασης του Eurogroup.

Υπήρξε πρόοδος στο θέμα των εγγυήσεων, σημείωσε.

Ο κ. Γιούνκερ χαιρέτισε τα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

Ο Φινλανδός επίτροπος Όλι Ρεν είπε από την πλευρά του ότι μετά τη διακοπή 10 ημερών η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα.

Προσδοκούμε την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που εξήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση, σημείωσε και τόνισε ότι χρειάζεται να δούμε την εφαρμογή των μέτρων και την επιμονή της κυβέρνησης προς αυτό το στόχο.

Στο Eurogroup συμμετείχε για πρώτη φορά και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, ο οποίος προέτρεψε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να βάλουν τέλος στις «αόριστες δηλώσεις» αξιωματούχων για πιθανή διάλυση της Ευρωζώνης.

Ο κ. Γκάιτνερ είπε επίσης ότι η Ευρώπη έχει την ικανότητα να συγκρατήσει την κρίση χρέους, αλλά ότι θα «πρέπει να επιλέξει να το κάνει», προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να συνεργαστούν για το σκοπό αυτό.
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: